Aktualitātes
14.04.2022

Video: Grupa "Sigma" publicē dziesmu no topošā albuma

Komentē
0

Grupa "Sigma" publicējusi 360 grādu videoklipu dziesmai "Ir vēsas", kas ir pirmais skaņdarbs no gaidāmā albuma "Ostinācijas". Albuma atklāšanas koncerti notiks maija beigās "Punctum" festivālā.

Dziesma “Ir vēsas” ar dzejnieces Montas Kromas vārdiem tapusi sadarbībā ar mūziķi Sniedzi Prauliņu, kura ir viena no grupas "JUUK" dalībniecēm, kā arī izdevusi solo albumu "Inkrustācijas". Kromas dzejolis stāsta par divu mīlētāju kaislīgu skūpstīšanos lietainā pilsētā, kas atmodusies pavasarim.

Dziesmas 360 grādu klipu veidojusi režisore Alise Urtāne, klipa tapšanā piedalījušies aktieri Marija Linarte un Romāns Bargais. Grupa aicina klipu skatīties ar virtuālās realitātes bildēm, lai gūtu pilnvērtīgu tā baudījumu, vai ar mobilo ierīci, pārvietojot to ap sevi un tādējādi apskatot visu virtuālo telpu.

"Ir vēsas" ir pirmā dziesma no grupas trešā albuma "Ostinācijas", par kuru grupas solists Jānis Ozoliņš stāsta: "Sigmas jaunais albums tapa četrus gadus, soli pa solim atsedzot mūsu pieaugšanas sajūtas, kurā netrūkst trauksmes, vilšanās un sāpju, bet arī mīlestības, juteklisma un jaunu ceļu meklējumu. Šīs sajūtas mums ir tik svarīgas arī šobrīd - laikā, kad pieredzam bailes, apjukumu un neziņu par savu nākotni."

Līdz ar singla izdošanu sākusies arī biļešu pārdošana uz albuma atklāšanas koncertiem 25., 26. un 27. maijā, kas norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas jaunajā korpusā. Katru vakaru ievadīs cits ievadkoncerts: 25. maijā iecerēts Sniedzes Prauliņas ievadkoncerts, 26. maijā ar elektroniskās mūzikas programmu uzstāsies komponists Platons Buravickis, bet 27. maijā ieskatu savā debijas hiphop albumā piedāvās Nacionālā teātra aktieris Igors Šelegovskis. Biļetes iespējams iegādāties biļešu tirdzniecības portālā Aula.lv.

Savukārt platformā Spotify pieejams grupas Sigma jaunais podkāsts, kura pirmajā epizodē "Dziesma kā atvadu sekss" iespējams uzzināt vairāk par gaidāmo albumu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!