Aktualitātes
08.07.2022

Ventspilī uzstāsies pianists Federiko Albanēze

Komentē
0

Svētdien, 7. augustā, koncertzālē "Latvija" turnejas "Before And Now Seems Infinte" ietvaros uzstāsies itāļu pianists un mūzikas autors Federiko Albanēze (Federico Albanese).

Federiko Albanēze ir milānietis, kurš jau gandrīz desmit gadus par mājām sauc Berlīni. Turp, meklējot dzīvīgāku mākslas vidi, kopš agras bērnības klavierspēli apguvušais mūziķis devās kopā ar dzīvesbiedri Džesiku Einaudi (Jessica Einaudi). Kā daudziem tīņa gados, līdzās klavierspēlei un ik dienu veltītajām stundām tās izkopšanai Federiko radās interese par pankroku un džezu. Viņš sāka apgūt gan klarneti, gan basģitāru un muzicēt dažādās grupās, vienlaikus īpaši aizraujoties ar ambiento mūziku. Brīdi pirms došanās uz Berlīni Federiko un Džesika aizsāka arī tautas un sapņainas popmūzikas iedvesmotu radošo savienību "La Blanche Alchemie".

"Labākie mākslinieki, kurus par tādiem uzskatu es, sevi vienmēr izaicina un neatkārtojas. Man tas allaž licies daudz iedvesmojošāk. Arī pats šoreiz gribēju vairāk nemiera savās aranžijās. Apzināti pavadošās stīgu partijas neveidot sterili tīras un "iesēdināt" fonā, kā tas pārsvarā notiek klasiskajā mūzikā. Gribēju likt pasvīst arī pārējiem mūziķiem!" runājot par šī gada sākumā klajā nākušo albumu "Before And Now Seems Infinte", stāsta tā autors.

Ceturtais pilnmetrāžas studijas ieraksts, kuru klajā laidusi prominentā izdevniecība "Mercury KX", ir autora refleksija par telpu, nogriezni, kas ir starp "pirms" un "tagad", starp "realitāti" un "iedomām", starp "atmiņu" un "atcerēšanos". Tajā izskan klaviermūzika un elektronika ar smalkām norādēm uz džezu un avangarda popmūziku.

"Jāatzīst, ka nekad mani nav iedvesmojusi mūsdienu mūzika. Iedvesmu vienmēr smeļos pagātnē un reizēm tai nav nekāda sakara ar instrumentālo mūziku. Grupas "Television" albums "Marquee Moon" ir, manuprāt, visu laiku labākais ieraksts. Kad ar kaut ko aizraujos, es vienkārši klausos mūziķos, kuri paveikuši ko satriecošu, īpaši nedomājot. Piemēram, kā krautroka kolektīvi "Can" un "Faust". Viņi pārkāpa robežas, darīja to, ko neviens cits, un tas mani iespaido visvairāk. Tā savā mūzikā cenšos darīt arī es, un vismaz šāda veida attieksme man šķiet tik ļoti būtiska," teic Federiko Albanēze.

Biļetes uz pianista un komponista Federiko Albanēzes koncertu Ventspilī, koncertzālē "Latvija" nopērkamas "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības tīklā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!