Aktualitātes
09.09.2019

Venēcijas kinofestivāla galveno balvu saņem Toda Filipsa filma "Džokers"

Komentē
0

Sestdien, 7. septembrī, noslēdzies Venēcijas starptautiskais kinofestivāls, kura galveno balvu "Zelta lauvu" saņēmusi Toda Filipsa (Todd Philips) jaunākā filma "Joker" ("Džokers") ar Hoakinu Fīniksu galvenajā lomā.

Šis notikums ir vēsturisks, jo "Džokers" ir pirmā supervaroņu filma, kas saņēmusi šo prestižo apbalvojumu. Savukārt "Sudraba lauvu" kā labākais režisors un lielo žūrijas balvu saņēmis Romāns Polaņskis par filmu "An Officer and a Spy".

Filmas "Džokers" darbība notiek izdomātā pilsētā Gothemā un ir daļa no stāsta par Betmenu. Tās galvenais varonis, ko jau agrāk ar panākumiem atveidojuši aktieri Džareds Leto un Hīts Ledžers, ir Artūrs Fleks, vardarbības un neveiksmju vajāts komiķis, kurš pamazām zaudē prātu, kļūstot par ļaundari Džokeru.

Daļa kritiķu filmai prognozē arī "Oskara" balvu.

Tikmēr godalgotā Polaņska filma "An Officer and a Spy" vēsta par vienu no 19. gadsimta beigu lielākajiem politiskajiem skandāliem Francijā – "Dreifusa afēru".

Venēcijas kinofestivāla noslēguma ceremonijā tika pasniegti arī Volpi kausi labākajam aktierim un aktrisei, kurus saņēma itāļu aktieris Luka Marinelli par Mārtina Īdena lomu filmā "Martin Eden" un Ariana Askaride par Silvijas lomu franču drāmā "Gloria Mundi".

Jau ziņots, ka 76. Starptautiskais Venēcijas kinofestivāls notika no 28. augusta līdz 7. septembrim.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!