Aktualitātes
16.02.2021

Veidos darba grupu Laikmetīgās mākslas muzeja virzībai

Komentē
0

Kaut arī Laikmetīgās mākslas muzeja projekts ir pilnībā gatavs būvniecībai, tā īstenošana jau vairākus gadus ir apstājusies. Tagad Rīgas dome un Kultūras ministrija vienojusies izveidot darba grupu, kas izvērtēs iespējamos finansējuma un muzeja apsaimniekošanas modeļus pašvaldībai sadarbībā ar valsti, šorīt ziņo LSM.lv.

Sākotnēji bija iecerēts, ka pasaulē pazīstamā britu arhitekta Deivida Adžeja projektēto ēku Rīgā cels par "ABLV Bank" labdarības fonda un mecenātu Teterevu privātajiem līdzekļiem, taču šai iecerei svītru pārvilka bankas krahs 2018. gadā, pēc kura tā atdāvināja projektu valstij. 

Kā stāsta Laikmetīgās mākslas muzeja fonda pārstāvji, muzeja projekts ir pilnībā gatavs būvniecībai un saskaņots visās institūcijās, nākamais solis būtu izsludināt būvniecības konkursu, taču joprojām nav skaidrs, kas būvniecību finansēs un uzņemsies atbildību par muzeju nākotnē. Tālākai projekta virzībai nepieciešams panākt vienošanos starp Kultūras ministriju, Rīgas domi un uzņēmumu "Pillar", kam pieder muzejam paredzētā zeme starp Hanzas, Skanstes un Pulkveža Brieža ielu.

Lai to izdarītu, Rīgas dome un Kultūras ministrija vienojusies par darba grupas izveidi, kuras uzdevums būs atrast iespējamos risinājumus nepieciešamo līdzekļu – apmēram 43 miljonu eiro – atrašanai, kā arī piedāvāt scenārijus muzeja pārvaldībai nākotnē. Šobrīd ne Kultūras ministrija, ne Rīgas dome nav gatava vienpusēji īstenot projektu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!