"Shakima trio"
 
Aktualitātes
03.06.2022

Vasaras ceturtdienās "Totaldobže" notiks laikmetīgās mākslas pasākumi

Komentē
0

9. jūnijā "Totaldobže" mākslas centrā aizsāksies laikmetīgās mākslas pasākumu sērija "Laikmetīgās ceturtdienas", kuras ietvaros vasaras ceturtdienās notiks laikmetīgās mūzikas koncerti, laikmetīgās dejas izrādes un citas, ar laikmetīgo mākslu saistītas aktivitātes.

Vakara pirmajā daļā plkst. 19:30 stīgu kvarteta "Sponte" izpildījumā pirmo reizi Latvijā (skaņdarbs pirmatskaņojumu jau piedzīvojis ASV) izskanēs komponista Matīsa Čudara "Stīgu kvartets Nr. 1" un pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Platona Buravicka skaņdarbs stīgu kvartetam un elektronikai "Zvaigznājs Δ" (Delta), kura atskaņošanā iesaistīties arī pats autors, izpildot elektronisko mūziku.

Otrajā daļā 21:00 uzstāsies pasaules mūzikas apvienība "Shakima trio", ko veido ukraiņu mūziķe Šakima Garunts, ģitārists Jānis Ruņģis un basģitārists Ainārs Majors. "Shakima trio" mūziķus kopā savedušas dziedātājas, folkloristes, improvizētājas un vijolnieces  Šakimas bēgļu gaitas. Mūziķu mijiedarbībā tapusi koncertprogramma, kurā ukraiņu kultūras mantojums tiek izstāstīts caur pasaules mūzikas valodu. Būs dzirdamas gan meditatīvas kompozīcijas un balādes, gan maģiskā senfolklora, vēstījumam atklājoties caur kosmisku un ritmisku skaņas struktūru.

Savukārt no 19:00 līdz 23:00 būs iespējams apskatīt izstādi "Queer as German Folk", kas tapusi Gētes institūta sadarbībā ar Riga Pride 2022 un LGBT un viņu draugu apvienību "Mozaīka".

Plašā ekspozīcija veltīta Stounvolas nemieru 50 gadu jubilejai. Protesti kļuva par būtisku pavērsienu LGBTQ kopienas tiesību attīstībai un redzamībai rietumu pasaulē. ‘’Queer as German Folk" dokumentē un izglīto par Vācijas LGBTQ kultūras un tiesību attīstību 50 gadu garumā, veidojot saiknes ar pārējās rietumeiropas līdzībām un problēmām, kas būs saistošas un izzinošas arī Latvijas un Baltijas skatītājiem. Izstāde tikusi izrādīta vairākās vietās ASV, Kanādā, Meksikā un Vācijā.

Biļetes iespējams iegādāties "Bezrindas.lv".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!