Publicitātes attēla autors – Aleksandrs Breže
 
Aktualitātes
11.04.2022

Valmieras vasaras teātra festivālā orķestris un koris izpildīs latviešu "andergraunda" mūziku

Komentē
0

Valmieras vasaras teātra festivāls atgriežas ar vērienīgu programmu – tas ilgs 4 dienas no 4. līdz 7. augustam, festivāla centrālā tēma šogad būs "brīvdomība". 

Kopumā skatītājiem tiks piedāvāti 9 iestudējumi, no tiem 6 jaundarbi: izrādes bērniem, laikmetīgās mākslas, operas, kustību iestudējumi u.c., bet 3 festivāla izrādes būs jau iepriekšējos gados guvušas skatītāju un "Spēlmaņu nakts" žūrijas atzinību.

Viens no festivāla lielākajiem notikumiem būs lielformāta koncerts Valmieras estrādē ar pūtēju orķestra "Rīga" un vairāku simtu koristu piedalīšanos, kas aktualizēs alternatīvo un nekomerciālo mūziku. Sešu mūsdienu komponistu – Jēkaba Nīmaņa, Emīla Zilberta, Platona Buravicka, Sabīnes Ķezberes, Oskara Herliņa un Edgara Mākena – aranžijās kopkora un pūtēju orķestra izpildījumā izskanēs teju 20 Latvijas "andergraunda" grupu mūzika, piemēram, "Pest of a Child", "Hospitāļu ielas", "Trobels", "Non Skid", "Bērnības milicijas" u.c.

Kā vēsta festivāla rīkotāji: "Brīvdomība par festivāla tēmu izvēlēta, lai izceltu brīvības un domāšanas nozīmi šajā smagajā laikā, kad Krievija ik dienas veic kara noziegumus Ukrainā; laikā, kad informācijas telpā notiekošais šķeļ sabiedrību, un iespēja izteikties brīvi un būt brīviem visdažādākajās nozīmēs ir īpaši aktuāla. Šis fenomens izrāžu kontekstā tiks apskatīts kā iespēja būt patstāvīgam savās domās un darbībās, un atraisīt sevī radošo potenciālu."

Valmieras vasaras teātra festivāls notiek jau septīto gadu. Festivāla programma tiks izziņota maijā, kad arī varēs iegādāties biļetes.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!