Aktualitātes
20.07.2021

Valmieras teātra festivāla laikā notiks laikmetīgās mākslas darbnīcas bērniem

Komentē
0

Nedēļas garumā bijušās Valmieras katlumājas teritorijā un Valmieras koncertzālē darbosies Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, piedāvājot 7 dažādas radošas meistardarbnīcas laikmetīgās mākslas iepazīšanai. Meistardarbnīcas vadīs spilgti, šobrīd aktīvi strādājoši Latvijas mākslinieki un tās piemērotas dažādu vecumu bērniem un jauniešiem. Darbnīcām pieteikties var līdz 1. augustam.

Atbilstoši šī gada Valmieras vasaras teātra festivāla izvirzītajai tēmai "Pasaule cita acīm", meistardarbnīcu ietvaros, brīvā atmosfērā bērniem un jauniešiem tiks sniegta iespēja būt radošiem, līdzdalīgiem un meklēt risinājumus ārpus ierastajām shēmām un skolu izglītības programmām, akcentējot empātijas un savstarpējās iecietības nozīmi bērnu un jauniešu vidū.

Nodarbības vadīs gleznotāja un performanču māksliniece Anda Lāce ar meistardarbnīcu "Liec mani mierā!", vizuālā māksliniece Eva Vēvere ar laikmetīgās mākslas eksperimentu darbnīcu "Citi redzēs, ka uztraucos", vizuālā māksliniece Vika Eksta ar foto pastaigu – radošo meistardarbnīcu "Mēs no citas planētas!", starpdisciplināri strādājošā māksliniece Gundega Evelone ar aktīvo drosmes meistardarbnīcu "(Ne)klusēšana – (ne)piekrišana", māksliniece Vivianna Maria Staņislavska ar komiksu darbnīcu "Netipiskais tipiskajā", jauna formāta radošā darbnīca "Līdzdalības skola", kuras laikā bērni un jaunieši radīs savu mākslas darbu – protestu. Darbnīcu izstrādājusi režisore Krista Burāne, māksliniece Ieva Kauliņa sadarbībā ar LLMC mākslas vēstnešiem. Darbnīcu vadīs mākslas vēstneši Santa Pētersone un Mariona Baltkalne un darbnīcu ciklu noslēgs mākslinieki Artūrs Punte un Maksims Šenteļevs ar skaņu mākslas un ekoloģijas darbnīcu "Habitats jeb dzīvotne", kas tās dalībniekiem ļaus aplūkot ekoloģisku domāšanu caur skaņas mākslu.

Meistardarbnīcas bērniem un jauniešiem norisināsies bijušās Valmieras katlumājas teritorijā, Rīgas ielā 25, kā arī Valmieras koncertzālē, Leona Paegles ielā 10 un tās apkārtnē Vecpuišu parkā. Vienas radošās darbnīcas ilgums no divām līdz sešām stundām. Dalība visās meistardarbnīcās ir bez maksas. Pieteikšanās meistardarbnīcām, aizpildot pieteikuma anketu līdz 1. augustam vai līdz vietu skaits būs aizpildīts.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!