Aktualitātes
13.07.2021

Valmieras teātra festivālā izrādīs iestudējumu par futbolu "Uzvara ir mirklis"

Komentē
0

Valmieras vasaras teātra festivāls izrāžu programmu papildina skatītāju un profesionāļu atsaucību guvusī izrāde par futbolu "Uzvara ir mirklis".

Kā atgādina organizatori, iestudējums pirmizrādi piedzīvoja festivāla programmā pagājušā gadā un tika nominēts "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā "Gada lielās formas izrāde". Valtera Sīļa veidotā izrāde vēsta par Latvijas un Turcijas futbola izlašu spēli Stambulā 2003. gadā, kad mačs rezultējās ar 2:2, ļaujot mūsu valstsvienībai nokļūt 2004. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā.

Izrāde saņēma lielu atsaucību, un tika nominēta vairākām balvām "Spēlmaņu naktī" – Gada režisors Valters Sīlis, Gada gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, Gada kustību māksliniece Kristīne Brīniņa, kā arī Gada labākā lielās formas izrāde. Svinot Latvijas Futbola federācijas 100 gadu jubileju, ar federācijas, kā arī "British Council" pārstāvniecības Latvijā atbalstu festivāls izrādi iekļāvis arī šī gada programmā.

Kā pēc iestudējuma noskatīšanās "Satori.lv" rakstīja kritiķe Juta Ance Ķirķis: "Izrāde ir veidota ļoti trāpīgi un rezultatīvi – futbolam piesaistītajiem tā būs emocionāls pie/pārdzīvojums, kas paironizē, paslavē, iekož, noglauda, bet beigu beigās izsaka cieņu un pateicību, bet ar futbolu nesaistītajiem tā būs estētisks ceļojums pasaulē, kurā dramaturģija nav jāizdomā. Tā rodas uz vietas un ir tieši tik tīra, cik tīra var būt spēle. Ja jums ir laiks, atbrauciet uz Valmieru! Te patiešām notiek ļoti skaists teātris"

Jau ziņots, ka Valmieras vasaras teātra festivāls šogad kopumā piedāvās sešas pirmizrādes, vairākas viesizrādes un piedzīvojumus pilsētvidē, aicinot gan māksliniekus, gan skatītājus skatīties uz pasauli cita acīm. Trīs dienas Valmieras centrā, bijušās katlumājas teritorijā, darbosies arī festivāla centrs, ko no jau tradicionāli iekārtos Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA rīkotās Starptautiskās vasaras skolas "FestivaL'and" dalībnieki. Plānotas arī dažādas norises – koncerts, pop-up radio studija un citi notikumi. Paralēli festivāla norisēm Valmiermuižā notiks Bērnu un jauniešu teātra institūta apmācības jaunajiem nozares profesionāļiem, kuru ietvaros viņi arī praktiski strādās pie savu izrāžu idejām. Festivāls notiks no 6. līdz 8. augustam.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!