Festivāla ilustrācijas autore ir Rūta Briede
 
Aktualitātes
05.03.2019

Valmieras mazdārziņos, garāžās un zem tilta šovasar notiks izrādes visai ģimenei

Komentē
0

Šovasar jau ceturto reizi Valmieras teātris sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību aicinās uz Valmieras vasaras teātra festivālu, kas šogad norisināsies no 2. līdz 4. augustam un būs veltīts bērniem, jauniešiem un ģimenēm, informē festivāla organizatori.

Kā zināms, katru otro gadu Valmieras vasaras teātra festivāla programma tiek veltīta bērniem, jauniešiem un ģimenēm. Visas izrādes būs veidotas īpaši šim notikumam, un jau pati nokļūšana līdz norises vietām būs kā ekspedīcija jeb atsevišķs piedzīvojums ne tikai Valmieras viesiem, bet arī pašiem pilsētniekiem – tās notiks garāžā, mazdārziņā, angārā, zem tilta, autobusā un citviet. Izrāžu programmu veidos mākslinieki, kuri jau iepriekš sevi pierādījuši darbā ar bērnu auditoriju Latvijā un ārpus tās. Starptautiskās sadarbības ietvaros festivālā kā viesi atgriezīsies Igaunijas laikmetīgās dejas kompānija "United dancers of ZUGA", kuri radīs izrādi kopā ar latviešu aktieriem. Festivālā jauniestudējumu piedāvās arī pieredzējusī bērnu izrāžu režisore no Austrālijas Džesika Vilsone (Jessica Wilson). Latviju, savukārt, pārstāvēs tādi režisori kā Paula Pļavniece, Toms Treinis, Klāvs Mellis, Reinis Boters, horeogrāfe Liene Grava, kā arī Valmieras un citu teātru aktieri.

Izrādes būs paredzētas visai ģimenei, sākot no bērniem un beidzot ar vectētiņiem. Savukārt, iestudējumu tematika būs "dzīvā pilsēta", skarot tādas tēmas kā noteikumi pilsētā, bēgšana no mājām, leģendas un šausmu stāsti, bezpajumtnieki kā slepenie aģenti, dvīņu dzīve, lietas, kas atdzīvojas, draudzība un citas. Tās būs gan dramatiskā teātra, gan dejas un kustību, kā arī muzikālas izrādes.

Foto: Gatis Priednieks-Melnacis

Paralēli izrāžu programmai būs arī brīvdabas kino vakari un piedzīvojumi visai ģimenei īpaši izveidotā festivāla centrā, kas atradīsies Vecpuišu parkā. Sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kinofestivālu "Riga IFF" būs ģimenes filmu vakari ar bērnu žūrijas izvēlētām filmām, radošās meistardarbnīcas sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru un vēl citas aktivitātes. Arī šogad, tāpat kā pērn, Festivāla centrs tiks ierīkots sadarbībā ar biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas "RISEBA" rīkoto Starptautisko vasaras skolu, ko pagājušā gadā atzinīgi novērtēja gan skatītāji, gan mākslinieki un profesionāļi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!