Yolp+ Ujm Lop
pirms 2 gadiem
Vai vaļīgu skaņu kārtību mīlošu Dzīvību var sadzīt vienkopus demonstrācijā?
Kultūras darbiniekus var.
Vai cenu kāpums pa noliktavu plauktiem var sagraut sekošanu pulcēšanās gara radīšanas instrukcijas burtam?
Kādus gājienus Jūs esat iegaumējuši? Es nevaru atcerēties nevienu, kurā būtu piedalījusies. Bet es atceros, ka kādā subotņikā bērnudārza akvārija aprīkojums samaitājās. Tas notika tik agrā rīta stundā, ka mēs uzspējām tikai uz smaku. Bet pieaugušie esot paspējuši pat uz manifestāciju pēc sestdiennieka aktīvās dienas soļa. Mēģināju uziet kinoarhīva materiālus, jo tur bija jābūt daudz biedriem sanākušiem vienkopus... Diemžēl neko vairāk par funkcionāru klājienu krastmalā neuzgāju. Laikam vecāki sameloja.
Nesaprotu, kāpēc kultūras darbinieki var, bet mākslinieki nevar.
Klusums, kas rodas šādu mākslas paužu laikā ir īsts. Ļoti garas pauzes, pilnīgi nošķirtas no uzvedinošām pieturzīmēm.
Vārda cilme - funkcionārs - atkailina sevi tieši šādās kontrolpauzēs. Kad Tev ir atvēlēta funkcija "radīt kustību", izdzišana nav iespējama, jo ieradums "reaģēt uz komandām" dominē pār visiem citiem trokšņiem, pat tiem no Sirds Telpas.
Bet dzejnieks dzird sievieti, kas čukst "Neapstājies! Raksti tādiem vārdiem, kurus sapratīs tikai tie, kas nenorobežojas no sievietes..."
Es lasu Tevi un saprotu. Es gribu Tev nosūtīt vēl vienu tintnīcu, jo Tev ir, ko teikt; jā, un Tu proti neklusēt.
Lūdzu nesalauz spalvaskātu, jo tas nebiji Tu, kas izpirka cukuru un sodu. Tev tas nepiestāv. Burbuļojošs cukurūdens neatstāj pēdas.
Es nezinu, kādu krāsu Tu izvēlēsies pēc savas patikas. Bet bērza tāss vairs nav modē. Cenšos iztēloties cilvēku garu, kas griež burtus birztalu bālajā miesā. Es nevaru atrast pastmarkas...
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!