Foto: "Unsplash.com"
 
Aktualitātes
06.11.2019

Valdība atbalsta Nacionālās koncertzāles celšanu sadarbībā ar privātu partneri

Komentē
0

Šodien valdībā atbalstīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotais informatīvais ziņojums, kas paredz Nacionālās akustiskās koncertzāles būvniecību privātajā un publiskajā partnerībā. Kā norādīja kultūras ministrs Nauris Puntulis, ja viss notiks veiksmīgi, koncertzāle varētu tikt atklāta jau pēc septiņiem gadiem.

Kultūras ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums "Par nacionālās koncertzāles attīstības projekta izstrādes gaitu un nepieciešamo finansējumu juridisko risinājumu izstrādei" nedod skaidrību par koncertzāles atrašanās vietu un izmaksām, taču piedāvā iespējamo privātās un publiskās partnerības modeli. Atbalstot to, valdība devusi zaļo gaismu konkrētu aprēķinu veikšanai, kas nepieciešama, lai izsludinātu konkursu un meklētu privāto partneri.

Kā preses konferencē norādīja Puntulis, publiskā un privātā partnerība ir visizdevīgākais risinājums, jo uzbūvēt koncertzāli tikai no valsts līdzekļiem neesot iespējams. Koncertzāles projektu privātajam partnerim pievilcīgu padarīšot tās apvienošana ar konferenču centru. Kā norādīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko, biznesa tūristi, kas apmeklē konferences, "ir visienesīgākā tūristu grupa, jo tērē apmēram trīs reizes vairāk nekā parasti tūristi", piebilstot, ka Latvijai ir potenciāls kļūt par reģiona līderi biznesa tūrisma attīstībā, taču Rīgā trūkst pietiekami liela konferenču centra, kas starptautiskā līmenī nozīmē zāli ar 3000 sēdvietām un piemērotu infrastruktūru.

Plānots, ka ēkā atradīsies divas zāles – akustiskā koncertzāle ar 1400 sēdvietām un konferenču zāle ar 3000 sēdvietām, un kompleksa kopējais apjoms būs 23–25 tūkstoši kvadrātmetru.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina presei atzina, ka ir apmierināta ar piedāvāto variantu un koncertzālei izvirzītajām augstajām tehniskajām prasībām, uzsverot, ka svarīgi, lai koncertzāles projekts ir valstij izdevīgs un turpina virzīties uz priekšu.

Šobrīd KM ir uzdots līdz 10. decembrim sagatavot informāciju par izstrādāto juridisko risinājumu un turpmāk veicamajām darbībām.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!