Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
30.09.2021

Valdība atbalsta ilgi gaidīto PVN samazinājumu grāmatām

Komentē
0

Ministru kabinets trešdien ārkārtas sēdē atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz uz vairāk nekā pusi samazināt PVN likmi drukātām grāmatām un periodiskajiem izdevumiem.

Ja grozījumu likumprojektu atbalstīs arī Saeima, PVN likme būs 5% līdzšinējo 12% vietā. Par PVN samazinājumu ilgstoši cīnījušies Latvijas grāmatizdevēji.

KM apkopotā informācija liecina, ka pašlaik PVN likme grāmatām Latvijā ir viena no augstākajām Eiropas Savienībā (ES), kur tā noteikta 6,6% apmērā un tiek attiecināta uz visu formātu grāmatām, tostarp e-grāmatām. Atsevišķās ES valstīs grāmatām noteikta 0% PVN likme.

Ministru kabinets atbalstīja plānu piemērot samazināto PVN likmi 5% apmērā iespiestām grāmatām, brošūrām, bukletiem, vārdnīcām, enciklopēdijām, laikrakstiem, žurnāliem, periodiskiem izdevumiem, bērnu bilžu grāmatām, zīmēšanas vai izkrāsojamām grāmatām, notīm un kartēm.

PVN 5% apmērā netiks piemērota iespieddarba un elektroniska izdevuma formā izdotām grāmatām un periodikas izdevumiem, kas pieejami tiešsaistē vai lejupielādējot.

Tāpat samazinātā likme netiks piemērota izdevumiem, kas pilnīgi vai galvenokārt veltīti reklāmai, kā arī tādu grāmatu un periodisko izdevumu piegādei, ko pilnīgi vai galvenokārt veido video saturs vai mūzika.

Tāpat PVN samazinātā likme netiks piemērota tādu grāmatu un periodisko izdevumu piegādei, kam ir erotisks un pornogrāfisks raksturs.

Gala lēmumu par izmaiņām pieņems Saeima.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!