pirms 6 gadiem
latviešus jums neliberastizēt. ja mēģināsiet- būs klope. mēs nēsam mīxtie zviedru heni.

Sch84
pirms 6 gadiem
Var sarunāt, ka tagad, 2 gadus vēlāk šie paši pajoli vēreiz mēģina savu infantīlo nostāju pamatot kā nemainīgu? Vai tomēr arābu izvarotāji ir pieslēguši saprātu?

Klepsidra Klepsidra
pirms 6 gadiem
2014. gadā Latvijā tika veikta aptauja par iedzīvotāju attieksmi pret kara bēgļiem un migrantiem. Atbalsts domai, ka nepieciešams palīdzēt kara bēgļiem bija ap 80%, kas ir ļoti labs rādītājs. Latvijas cilvēki ir empātiski un iejūtīgi pret tiem, kas reālās dzīvības briesmās. Taču diametrāli pretēji bija ar attieksmi pret patvēruma meklētājiem, kas ierodas Eiropā primāri ekonomisko iemeslu dēļ. Atbalsts nepārsniedza 20% un vairumam ļoti noraidoša attieksme. Tieši tāpēc nedaudz dīvaini liekās, ka vēstules autori maldina un manipulē ar savu valodu. Latvijas IeM dati liecina, ka bēgļa statusu neatkarības gados saņēmuši mazāk nekā 10% patvēruma meklētāju. Vairāku miljonu lielajā patvēruma meklētāju pulkā ir salīdzinoši ļoti maz bēgļu... Bet īstiem kara bēgļiem vajag palīdzēt grūtā brīdī. Tas ir ētiski. Taču runāt par lielo iespēju iegūt mums māksliniekus, zinātniekus, biznesa līderus uz viņu nelaimes rēķina - nepamatoti un manipulatīvi. 

Klepsidra Klepsidra
pirms 6 gadiem
Man šķiet, ka nav mērķtiecīgi argumentēt, ka patvēruma meklētāji būs tie, kas nesīs ekonomisko labumu un aktivitāti. Ja patvēruma meklētāju pieplūdums nebūtu no t.s. Islama zemēm, tad tas būtu ticams arguments. No ES valstīm nāk 474 Nobela prēmijas laureāti. No t.s. Islama valstīm visā pasaulē nav pat 20 kopskaitā. Manuprāt, tas ir zināms rādītājs uz izglītības un domāšanas kvalitāti attiecīgajā pasaules reģionā. Pat Ķīnā un Indijā ir vairāk laureāti. Ja grib motivēt vajadzību aktīvāk uzņemt patvēruma meklētājus Latvijā, tad veiksmīgāk var operēt ar vainas apziņu un mūsu piederību NATO, jo NATO ļoto sekmīgi iznīcināja leģitīmu valsts iekārtu Lībijā. 

Goldenlady
pirms 6 gadiem
Nesaprotu, ka tik atri var aizmirst Nicas notikumus? Virieti, kurs zaudeja 6 radiniekus? Gribas pavaicat siem 160 idealistiem - ka jus domajat tos 250 beglus parbaudit un identificet? Vai Latvijas specdieniesti ir pieteikoshi pieredzejushi teroristu atpazishana? Vai Latvijas psihiatriem ir testi un riki teroristu identificeshanai?
Netalu no Stutgartes tika nogalinata sieviete un ievainoti vel divi cilveki, un tas pat nebija terorakts. Vienkarshi Sirieshu beglis SADUSMOJAS strida laika nogalinaja sievieti, kas pie tam bija ari grutniece.
Es ikdiena sastopu cilvekus no Middle East un vinju mentalitate ir krasi atskiriga no Rietumu kulturas.
Ja, Australijai ir vairak ka 100 gadu pieredze multikulturalisma un izdeviga geografiska stavokla delj seit nelegali immigranti tikpat ka ieklut vairs nevar. "The boats are stopped". Immigracijas dienests strada lieliski un vizas iegut nav vienkarshi. Neskatoties uz to notiek dazadi likumparkapumi no Videjo Austrumu iebraucejiem.
Sidneja ir rajoni, kur labak ne-musulmanim neuztureties. Informacija no egiptietes - kristietes.

Eiropa valstis galvenokart ir monokulturalas, un shi kulturala un ari religiska atskiriba ir milziga plaisa. Butu naivi domat, ka shi plaisa klus mazaka. Ipashi pec pedejiem radikalo islamistu slaktinjiem.
Latvijai absoluti nav pieredzes ar kardinali atskirigu un konfliktejoshu kulturu un religiju parstavjiem.

Velreiz parlasot vestuli, man rodas iespaids, ka to sarakstijis jusmigs vidusskolnieks, ne pieredzejushi un izglitoti cilveki brieduma gados. Par to terminu "sabiedrotie" jus man likat vismaz kartigi izsmieties.
Butu jau smiekligi, ja tiesham nebutu skumji.

Goldenlady
pirms 6 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=0HLHM_qc_nw&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D0HLHM_qc_nw&has_verified=1

Goldenlady
pirms 6 gadiem
https://youtu.be/0HLHM_qc_nw

Ivars Igaunis
pirms 6 gadiem
Tie nav latvieši,kuri tu8r murmuļo.Viņiem nav ne mazākās izpratnes par to,kas ir latvieši,kas ir latviešu kultūra.Draņķiba.

lb
pirms 6 gadiem
Kas ir teicis, ka bēgļi gribēs dzīvot un strādāt pamestā Latgales ciemā? Bez ceļiem,veikaliem,skolām, sakariem.... Vai tas ir viņu bēgšanas mērķis? Kāpēc šie 160 cilvēki iedomājas, ka bēgļi dzīvos tur, kur neviens no viņiem nekad, nekādos apstākļos un ne par kādu naudu nedzīvotu?
Pievienojos viedoklim, ka katrs no parakstītājiem lai uņem vienu bēgļu ģimeni un problēma būs atrisināta un kādiem 10 gadiem.

Libertārietis
pirms 6 gadiem
ĪSTĀ publika - vieni vienīgi teorētiķi - muldologi kas tālu no realitates .
Praktiski
tātad katram kas parakstījies personiski 2-3 jāuzņem savās mājās - jāintegrē ,latviski jāapmaca dzīvot savās ĢIMENĒ UN DRAUGU LOKĀ - ..

nevis T.S. VALSTIJ ar to jāqnodarbojas - zinu vienu otru kas gatavi elementari izšaut melnos ja tie sāks traucēt -

raksta ka francijā baltie jau mājas pametot dēļ imigrantiem - latvijā šaus -
man viena kristīga sieviete kuru galīgi nevarētu agresijā apvaqinot visā nopietnībā izteicās ka tagad meitai -skolniecei -ierocis būs jagadā lai drīkstētu no majas iziet


PS
Man ir mīļš autors arī - libertārietis - A.Ņikonovs - "tehniski un citadi izglītots krievžīds un nihilists" kurš raksta gudras bet ļoti politnekorektas grāmatas par sabiedrībā globāli notiekošajiem procesiem un to virzītājspēkiem ... (Civilizators, Mērkaķa apgreids, Atsaldēto vēsture .Feminisma beigas.. Brīvība no vienlīdzības un brālības .... apm 10 gudras internetaā -arī audioformā- krieviski gan)

un pat viņam - no Krievijas skatoties liekas ka melno masa ar viņu radikali citādo kultūru , izglītību ,tradīcijam NAV LAIŽAMA civilizētā Eiropā - viņs vērtē ka vajadzīgas 2-3 paaudzes viņu civilizēšanai pirms drīkstētu pieļaut viņu brīvu migraciju - kautkur neattīstītajā neapdzīvotajā austrumeiropā -rezervātos -- citādi "sprieguma gradients" no kultūru un izglītības atškrības elementāri uzspridzinās civilizēto Eiropu ... ...


jau šodien spriegumu gradients no "homo sugas iekšejas konkurences" (pāraqpdzīvotība) esot pārsniedzis visas sapratīgas robežas - Krievijā cilvēki jau esot morali gatavi personiski ķerties pie ieročiem - visu karš pret visiem uz iznīcinasanu ... vajagot tikai nelielu "dzirksteli"
Eiropā kautrīgi uz to pašu ejot - vēl dzīva esot naiva ticība ka valdības izdomās kā klusi, skaisti un organizeti liekos utilizēt ...

Viņa "ATSALDETO VĒSTURE" (civilizācijas vēsture+ globāla meteoroloģija uz kopējas laika ass) pārliecina - uz globāla sasilšaqnas (+2 +3 gradi ) fona ikreizi brūk civilizētās imperijas - seperātisti ,atsaldeiņi un sausuma bada rūdītie UZBRŪK UN UZVAR .- VALDĪBAS NEKO NESPĒJ LIKT PRETĪ -


GLOBALAS ATDZISANAS periodos tieši atsaldeņi spēj pielagoties un radīt tehnologijas,kultūras ,religijas un imperijas

Vēsturniekiem iesaku - katram vidusskolniekam iesaku kā mācību vēsturēlīdzekli lai ātri visu eksamenam vajadzīgo kopskatui iegūtu


pirms 6 gadiem
Я НЕ ПРОТИВ ТО ЧТО ЭТИ ДЕЯТЕЛИ ПОДПИСАЛИСЬ ЗА ПРИЕМ БЕЖЕНЦЕВ,Я СЧИТАЮ БУДЕТ СПРАВЕДЛИВЫМ ЧТО КАЖДЫЙ ИЗ ПОДПИСАВШИХСЯ ВОЗЬМЕТ К СЕБЕ ДОМОЙ ПО ПАРОЧКУ БЕЖЕНЦЕВ И ПОЛНОСТЬЮ ВОЗЬМЕТ ОТВЕТСТВЕННОСТЬ (УГОЛОВНУЮ и ГРАЖДАНСКУЮ) ЗА КАЖДОГО ПРИНЯТОГО

smog
pirms 6 gadiem
160 полезных идиотов...

Homērs Simsons
pirms 6 gadiem
Dīvaini gan - ka daži no saraksta ir apzīmēti kā "vēsturnieki" - tiem no vēstures vajadzētu zināt, kas no tā sanāca...

Homērs Simsons
pirms 6 gadiem
...tomēr, laikam, diemžēl, lielākais vairākums, ir tādi, kas pie attiecīgas situācijas skandētu - hai hitler, vai slava KPSS...

Homērs Simsons
pirms 6 gadiem
Par A. Kirhenšteina naivo priekšstatu par politisko situāciju pēc 1940. gada Latvijas okupācijas liecina viņa atbildes runa Valsts prezidenta K. Ulmaņa apsveikumam Latvijas Republikas Ministru kabineta sēde 1940. gada 21. jūnijā: Augsti godāts kungs Valsts prezident! Ministru kabineta un savā vārdā pateicos par laba novēlējumu. Mēs centīsimies labi pildīt tos smagos pienākumus, ko esam uzņēmušies šai grūtā brīdī. Mēs pateicamies jums par jūsu darbību. Mums sen ir pazīstamas jūsu rūpes par tautas labklājību, izglītību un veselību. Sevišķi Draudzīgajam aicinājumam ir liela nozīme tautas izglītības pacelšanā. Jūs esat ierosinājuši un aicinājuši uz darbu jaunatni, mācījuši to strādāt, sevišķi lauku darbos. Mazpulku tīkls pārklāj visu zemi ar darbīgu jaunatni. Šajā grūtā brīdī jūs esat veicinājuši labas attiecības ar ārvalstīm, sevišķi ar lielo kaimiņu — Padomju Savienību. Mēs solāmies strādāt par Latviju, turpināt, varbūt citādām metodēm, to darbu, ko jūs, Valsts prezidenta kungs, un agrākā valdība ir sākuši

Homērs Simsons
pirms 6 gadiem
... bet pieļauju, ka ne visi kas te ir parakstījušies ir tikai atklāti nodevēji un pašlabuma meklētāji ( nu pieminēsim līdz šim ssavā darbībā prokrievisko Olgu Procevska - Maskava maz maksā, vai arī tur ir krīze - vairs nav tik dāsni?)
Gan jau ir kādi, kas līdzīgi kā Augusts Kirhenšteins ir naivs:

Homērs Simsons
pirms 6 gadiem
Kāpēc man veidot, ja jau paši - nu tie, kas vēlas izkalpoties pie varas esošajiem, jau paši to čakli dara? :D
Plīša lācītis par savas valsts nīcināšanas nopelniem jau Briselē sēž, pieļauju, ka šejienes pēc atzinības alkstošie "intelektuāļi" (par kuriem lielāko tiesu plašākai publikai nekas nav zināms) arī jau ir iedvesmojušies, ka viņu nopelni un paraksti tiks attiecīgi no ES galotnēm novērtēti, kad pienāks tas brīdis.
Nekas nav mainījies patiesi - PSRS laikā arī regulāri bija "darba tautas" vēstules kurā pauda sajūsmu un atbalstu PSKP lēmumiem :)

Homērs Simsons
pirms 6 gadiem
Gaidu nākamo vēstuli, kur šie paši personāži izteiks sajūsmu par to, ka no Latvijas ik gadus emigrē ap 2000 cilvēku -> tādejādi veicinot multikulturālisma utt. izaugsmes iespējas Latvijā.
...bet nekā jauna te nav - tādi paši "inteliģences pārstāvji" 1940 gadā devās uz Maskavu Augusta Kirhenšteina vadītajā delegācijā kuras uzdevums bija lūgt Latviju "uzņemt" Padomju Savienībā.

Homērs Simsons
pirms 6 gadiem
Pie parakstiem labi vēl trūks - Kangars, Kaupo, Augusts Kirhenšteins, Vilis Lācis (šo sarakstu var ilgi turpināt, diemžēl)

Matīss Gricmanis
pirms 6 gadiem
Es arī pievienojos vēstules autoriem un atbalstītājiem. Paldies par iniciatīvu!

jjanis
pirms 6 gadiem
Ja kaut 1 no 250 bēgļiem aizbrauks dzīvot uz mazu Latgales sādžu vai Vidzemes ciematu un ar darbu iedvesīs tur jaunu elpu pamestā sētā.
Ja kaut 1 no 250 bēgļiem patiešām grib braukt un dzīvot Latvijā un šādā nolūkā anketā starp Vāciju, Franciju un Latviju, atzīmēs anketā - vediet mani uz viesmīlīgo un skaisto zemi Latviju.
Ja kaut 1 no 250 bēgļiem, uzzinot, ka "nosūtīts" uz Latviju - vispirms meklēs latviešu vārdnīcu, nevis izziņu cik liels ir bēgļu pabalsts.

Ja no Latvijas ik mēnesi aizbrauc cilvēki, kam te ir mājas, radi un draugi - tad kāda pīrāga pēc šeit gribētu dzīvot kaut viens no tiem 250 bēgļiem, kuri šobrīd par tādas valsts eksistenci vispār nezina?

Kisus Bite
pirms 6 gadiem
Minētie 160 intelektuāļi, labākajā gadijumā ir ideālisti, komunisma ideoloģijas utopijas sapņotāji.
Vietējie uzņēmēji to vien vēlas kā ņemt darbā neizglītotus, latviski nerunājošus imigrantus! Kur ir šo intelektuālo spīdekļu protesta akcija/kampaņa pret darbaspēka nodokļiem? Cik no viņiem ir ņēmuši darbā darbiniekus un sajutuši "minimālās algas" neadekvātumu par padarīto darbu? Ō, jā, intelbeņķi ir samācījušies faktus, to es neapstrīdēšu! Ir palikuši tik gudri un atvērti internacionālismam, ka ĻAUNO priekš cilvēkiem, vairs neatpazīst. Tieši otrādi, ja sētā parādās kāda jauna valsts radīta problēma, tad risinājums vienmēr ir "more government will solve us from ourselves!!!"
p.s. kauns pārņem pārlasot parakstītāju sarakstu, doktori, humanitāro zinātņu pārstāvji, mārķetinga spečuki.. pat bezdarbnieks un kritiskās domāšanas pasniedzējs sapņo, ka racionālāk ir ievest svešos, nevis cīnīties pret nekontrolējamu, bezgalīgi augošu birokrātiju, kas ir sapuvuma (korupcijas) radītājs Nr.1. Parazīts, ko visi tēlo ka neredz, bet aizstāv (intelbeņķu darba vietas)

Liena Tidena
pirms 6 gadiem
Ekh, nokavēju. Arī būtu parakstījusi!

Astere
pirms 6 gadiem
Tad jau ar latviešiem ir beigas! Tik daudzi izceļojuši, no palikušajiem 80% nabadzīgi, pat 200 bēgļi jau ir liels apdraudējums, jo neviens, uzsveru - NEVIENS nevar galvot, ka tajā skaitā nebūūsts teroristi!!!
Man ir bail par mums! Parasti jau cieš tauta. Vara ieinteresēta, ka dzīvojam bailēs, tad esam viegli manipulējami.
Žēl, ka inteliģenti cilvēki nedoma par tautu, kas nīcinata gadsimtiem ilgi, un pat šajos laikos dzīvo postā!
Lūgsim Dievu par Latviju, jo cits nekas neatliek un nav arī iedarbīgāks!

Arvis Kolmanis
pirms 6 gadiem
Ļoti, ļoti gribu sili. meerciite, lūdzu, nenoskaudiet - kur man pieteikties?

Arvis Kolmanis
pirms 6 gadiem
Smaga un grūta tev dzīve. Paņem atvaļinājumu. Pārdod auto, ja ir, un nopērc velosipēdu. Iedomājies, ka tevi kāds mīl, ja vēl neviens pagaidām tevi nemīl. Paskaties zilajās debesīs. Ieelpo dziļi. Vēlreiz ieelpo. Tad vēl dziļi ievelc elpu... un paklusē. Tikai tad tu to izjutīsi.

Arvis Kolmanis
pirms 6 gadiem
Mazais anonīmais čivinātājs veido sarakstiņus?

Arvis Kolmanis
pirms 6 gadiem
Saprotu. Grūti bez sarakstiem. Bet nu būtu ņēmis piemēru no Grantiņa, tas vismaz nav gļēvs, neslēpās.

A.G.
pirms 6 gadiem
URRĀ, VISA SŪDA SOROSIEŠU SMERDEĻU BANDA REDZAMA KĀ UZ DELNAS !!!
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!