Kanādiešu rakstniece Mārgareta Atvuda piketā Ukrainas atbalstam Toronto. Foto no Atvudas tvitera konta.
 
Aktualitātes
28.02.2022

Vairāk nekā 1000 rakstnieku atklātā vēstulē nosoda karu Ukrainā

Komentē
0

Starptautiskā organizācija "PEN" publicējusi atklātu vēstuli, kurā vairāk nekā 1000 rakstnieku visā pasaulē pauduši solidaritāti Ukrainas kolēģiem, žurnālistiem, māksliniekiem un iedzīvotājiem, nosodot Krievijas sākto karu un pieprasot nekavējoties pārtraukt asinsizliešanu.

Vēstuli parakstījuši tādi pasaulē pazīstami autori kā Mārgareta Atvuda, Nobela prēmijas laureāte Svetlana Aļeksijeviča, Orhans Pamuks, Salmans Rušdi, Olga Tokarčuka un Ludmila Uļicka.

Piedāvājam izlasīt vēstules tekstu:

"Mūsu Ukrainas draugiem un kolēģiem,

Mēs, rakstnieki visā pasaulē, esam satriekti par krievu spēku vardarbību pret Ukrainu un nekavējoties pieprasām pārtraukt asinsizliešanu.

Mēs esam vienoti nosodījumā pret bezjēdzīgo karu, ko izraisījusi prezidenta Putina atteikšanās atzīt Ukrainas iedzīvotāju tiesības diskutēt par savas valsts nākotnes saitēm un vēsturi bez Maskavas iejaukšanās.

Mēs esam vienoti to rakstnieku, žurnālistu, mākslinieku un visu Ukrainas iedzīvotāju atbalstā, kas pašlaik piedzīvo savas tumšākās stundas. Mēs atrodamies jūsu pusē un jūtam jūsu ciešanas.

Visiem cilvēkiem ir tiesības uz mieru, izpausmes brīvību un pulcēšanās brīvību. Putina karš ir uzbrukums ne tikai demokrātijai un brīvībai Ukrainā, bet visā pasaulē.

Mēs esam vienoti prasībā pēc miera un beigām propagandai, kas veicina vardarbību.

Nav iespējama brīva un droša Eiropa bez brīvas un neatkarīgas Ukrainas.

Mieram ir jāuzvar."

Ar pilnu vēstuli parakstījušo rakstnieku sarakstu var iepazīties šeit.

Starptautiskā organizācija "PEN" dibināta 1921. gadā Londonā un apvieno autorus visā pasaulē. "PEN" veicina literatūras izplatību un iestājas par vārda un citas izteiksmes brīvību. 2018. gadā atjaunots arī "Latvijas PEN".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!