Underdog
pirms 6 gadiem
"Mēs dzīvojam demokrātiskā sabiedrībā, kurā pieaugušam cilvēkam ir tiesības veidot tādas attiecības ar citiem, kādas tas vēlas."

- bet kāpēc tad izdomāt dublējošus likumus. Ir taču laulības un ģimenes institūts. Ja to negribas, tad kāpēc vajag iedibināt kaut ko dublējošu?

Version
pirms 6 gadiem
Novērojums iz dzives: arī satori.lv viena no galvenajām funkcijām ir ierobežot un aizliegt viedokļus, kas neatbilst portāla turētāju ideoloģijai. Šoreiz komentārus pie raksta par 100 viedajiem, kas parakstījušies par kopdzīves likumu.

Aļona Ļutaja
pirms 6 gadiem
tas viss ir ļoti romantiski. bet varbūt jūs varat man paskaidrot, ko mainīs partnerattiecību likums, ja mēs nerunājam par viendzimumu attiecību reģistrēšanu. ja divdzimumu pāris nevar sarakstīties, kāpēc lai viņi ietu un reģistrētu savas attiecības? es piemēram, gribētu reģistrēt savas attiecības, bet mans draugs nevēlas liekas saistības. ko man dos tas jūsu partnerattiecību likums?

aleksandrs z
pirms 6 gadiem
partnerība, uz ko aicina Šlāpins, ir pretēja šādam sabiedrības modelim, kur pastāv būtībā tikai virzīšanās no pakļautā statusa uz pakļāvēja un otrādi. bet tas ir ok, ka jums nāk prātā tādas domas, jo grupa, kas apspiež citu grupu, domā tieši šādās kategorijās. tai ir grūti iedomāties, ka var pastāvēt sabiedrība bez apspiešanas, bez kādas grupas dominances un varas uzurpēšanas.

aleksandrs z
pirms 6 gadiem
jūs izdarāt loģisku kļūdu. no homoseksuālisma nepieciešami neizriet izvirtība, nemīlestība, tāpat kā no heteroseksuālisma nepieciešami neizriet tikums un mīlestība. tāpēc, ka tās ir tikai seksuālās orientācijas. arī no kopdzīves, lai kādas orientācijas cilvēki tajā atrastos, nepieciešami neizriet mīlestība un tikums. tas nozīmē vairākas lietas.

pirmkārt, ierobežojot cilvēku kopdzīves reģistrēšanu (un bērnu adopciju), tikums un mīlestība netiek vairoti, jo starp seksuālo orientāciju un pat pašu kopdzīvi nav cēloņa un seku attiecību. ja jūs baidāties tikai par risku, ka homoseksuāls pāris varētu slikti ietekmēt sabiedrības tikumu vai ka bērns šādā ģimenē varētu būt nemīlēts un pakļauts traumām, jānorāda, ka tieši tikpat liels risks ir arī heteroseksuālam pārim. no kurienes interesanti rodas tie bērni, kas nonāk bērnu namā? tos dzemdē geji?

otrkārt, ja jums škiet, ka viendzimuma pāru ģimenēs neaug bērni, jūs dzīvojat ilūzijās. tas, ka pāra otrajai pusei būs iespēja adoptēt bērnus, ko viņi audzina, pasargās bērnus un stiprinās ģimeni. tas, ka viņiem to neļaus, šo situāciju nemainīs. tas, ka viendzimuma pāri nevar oficiāli reģistrēt savas attiecības vai adoptēt bērnus, nenozīmē, ka viņi šajās attiecībās nedzīvo vai neaudzina bērnus.

šāda likuma pieņemšana nāktu par labu sabiedrībai un atrisinātu dažas nopietnas problēmas. šāda likuma nepieņemšana nekādu labumu nedotu un nekādu ļaunumu nenovērstu.

aleksandrs z
pirms 6 gadiem
Un zeme ir plakana, un Saule riņķo tai apkārt.

Es ceru, ka izdosies iekustināt sabiedrību ar šo jūsu akciju. Un tā jau ir, kā saka Ījabs šodienas rakstā, politiķi baidās būt nepopulāri, jo priekšstatu par tautu veido šādi troļļi, visādi delfu komentētāji. Tomēr, ja izdotos iekustināt sabiedrību un politiķi redzētu, ka visi nav tik atsaldēti, ka atbalsts ir, ka cilvēki ir gatavi, nāks arī pārmaiņas.

gomora
pirms 6 gadiem
sievietes un virieši nevar but parnteri, jo sievietes nav tik attistitas, vinam smadzenu pietiek tikai takršēt un pinķšķēt. geji un leszbietes nevar būt partneri, jo nav pilnvertigi. partneri var būt tikkai divi hetero virieši. bet hetero virieši nedzivo kopdzīvē. tātad - nevajag nekādas partenrattiecibas.

gomora
pirms 6 gadiem
bet es Version disru ko gribu kur gribu ,un mani neviens neaiztek! vienkarsi drirst jamaak!!! ar glanci

Daikini
pirms 6 gadiem
Visu cieņu Šlāpina kungam.
Bet.
Man šķiet, sabiedrību nevajadzētu uztvert kā tehnoloģijas - jāmainās, jāattīstās, jāiet līdzi laikam. Man šķiet, gluži pretēji - šobrīd sabiedrībā ir lomu un identitātes krīze, izvirtība (jā, izvirtība) un mīlestības neeksistēšana. Varbūt nevis mainīšanās līdzi "laikam", bet atgriešanās pie rāmjiem var novērst ģimeņu izjukšanu un vardarbību.
Šī likuma projekta (kopdzīve) 15.punkts principā paredz, ka kopdzīvojošie varēs adoptēt jebkuru bērnu (ja es pareizi saprotu). Un tas nozīmē, ka jebkurš homoseksuāls pāris varēs adoptēt bērnu. Un tas savukārt nozīmē, ka jebkurš bērns, cietis no vardarbības, bada un nabadzības ir nonācis bērnunamā un no turienes viņu var paņemt divas mammas vai divi tēti. Un līdz 18 gadu vecumam viņam būs jāskatās, kā mamma bučojas ar mammu, vai tētis maigojas ar tēti. Un vēl visa tā čerņa bērnudārzā un skolā. A kāpēc tev divas mammas sapulcē? Kura tev mamma?
Un mums, sociālajiem darbiniekiem, būs jauns mācību kurss - psihosociālais darbs ar viena dzimuma vecākiem, kuru ģimenē aug nepilngadīgs bērns.
Kur mēs ejam, cilvēki?



Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Hm, viss jau būtu skaisti...brīvība, tolerance, cilvēktiesības. Un tomēr - cilvēces vēsturē ļoti daudzas parādības ir izgājušas visai vienveidīgu attīstības procesu. Vispirms - atrašanās pagrīdē, vajāšana. Tad - negribīga legalizācija, bet vēl aizvien margināls statuss. Vēlāk - puslīdz līdztiesība ar agrāk pastāvējušām lietām (ar saviem bijušajiem vajātājiem). Vēl drusku vēlāk - dominējošā stāvokļa iegūšana (bet agrākie oponenti vēl gluži vajāti netiek). Visbeidzot varas (patiesības) monopols un nežēlīgas represijas pret agrāko meinstrīmu. Tipiskākie piemēri? Kristietība, komunisms u.c.

Naivais
pirms 6 gadiem
Sakiet lūdzu, vai REDAKCIJAS SLEJĀ atspoguļots REDAKCIJAS, vai galv. redaktora viedoklis?
P.S. Atbilde nav obligāta.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!