jjanis
pirms 2 gadiem
Karavāna tikmēr turpina ticēt mūžīgās izaugmes reliģijai, sapako makšķeres, pamperus, un mauc dziļāk un dziļāk tuksnesī. Paldies - ir tiešām grūti paskatīies no malas un izkļūt no tā ievirpinātā krātiņa. Pa vienam, pa vienam jau izdodas. Varbūt drīz man arī!

J P
pirms 2 gadiem
Ja literāts,vai slinks filozofs sāk runāt par ekonomiku, tad tas neizbēgami iebrauks auzās. Reiz vēsturē jau bija universālais pamatienākums - senajā Romas republikā. Un beidzās tas viss ar to, ka lielākā daļa iedzīvotāju kļuva par slinkiem, atkarīgiem un politiski manipulējamiem un dīkdieņiem. Tas ir demokrātijas gals caur utopisku populismu. Ir jādod cilvēkiem makšķere nevis zivs.

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Nu ar makšķeri vien nepietiks.
Ņemsim par piemēru mani un dzejnieku Vērdiņu. Visu darba mūžu Latbijas valsts no manis nopelnītā man ir atvilkusi pusi nodokļos. Arī tad,kad audzināju 2 bērnus. Kamēr vērdiņš nodokļus nemaksāja un cik noprotu nemaksās arī turpmāk.
Mums skaidro,ka radošie cilvēki rada kultūru bez kuras mēs kā cilvēki iznīktu. Tiktāl būtu patiesība,bet - problēma tā,ka valsts man atņem tik daudz,ka es pie tās vērdiņa radītās kultūras nemaz netieku. Tā latviešu kultūra Latvijā ir padarīta nepieejama! Man nav izdevies nevienā bibliotēkā atrast vērdiņa grāmatas. Tas nozīmē, ka būtu jāraksta pieprasījums un tad gads jāgaida, kamēr varbūt es to grāmatu dabūtu.

Nu tas ir netaisnīgi, negodīgi. Tā ir sistēma,kad sabiedrība tiek sašķelta,lai vieni dzīvotu uz otru rēķina un vēl augstprātīgas "gudrības" par muļķiem mētātu.

Tvnet lasīju,ka kādai pornoaktrisei kājas atņēmušās, nevar vairs paiet.
Varu derēt ,ka tā ziņa bija/ ir daudz lasītāka,kā tā,kurā minēts,ka kaut kaads KV saņēmis kaut kādu NN balvu.
Šī koalīcija solījās šo netaisnību lilvidēt,bet nu - populists paliel populists, paši sarijušies,ko šiem par citu netaisnībām kreņķēties

J P
pirms 2 gadiem
p.s. valsts nodokļu iekasēšanas un pārdales sistēmu noteikti vajag uzlabot - tur ir daudz netaisnību un tam es pilnībā piekrītu. Bet garantētais universālais ienākums nav risinājums. Sistēmai ir jārada motivācija censties, strādāt un kļūt labākiem jebkurā jomā. Savādāk tā ir tāda banānu solīšana - vēlētāju pirkšana, un vienā brīdī rodas neveselīga sāncensība - kurš piesolīs vairāk. Bet vēsture rāda ka lielākie solītāji ir un paliek tikai solītāji. Viņiem neinteresē valsts - viņi vienkārši šādā lētā veidā vēlas tikt pie varas.

J P
pirms 2 gadiem
Tur jau tā lieta, ka pa brīvu ir tikai siers peļu slazdā. Bīstieties no politiķiem kas sola universālo ienākumu! Tie ir "vannabe" Napoleoni un Cēzari, un tas ir demokrātijas gals.

Vita Holma
pirms 2 gadiem
Rokas nost no kvalitatīvām, vienreizlietojamām autiņbiksītēm! Ilgtermiņā tās tomēr ir efektīvākas, nekā dabiska auduma autiņi, kas, ja netiek momentā nomainīti, tiklīdz ir netīri (piemēram, atrodoties sabiedriskajā transportā), nemaz tik labi nenovada ādai kaitīgās vielas prom no ādas, un tad ir jālieto medikamenti, kas nenāk par labu ne bērna veselībai, ne arī gruntsūdeņiem. Izdomājiet kādu citu veidu, kā uzlabot ekoloģisko situāciju, bet ne uz zīdaiņu komforta rēķina!

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Piekrītu. Un tomēr. Man mammas liek! mainīt pamperus arī tad,ja tie vispār nav piečurāti. Dupši tāpat sasvīst un tā,bet pamers esot tas atkritums,kas nenoārdoties. Bet es klausu mammas.
Mana paziņa kāādā slavenā ģimenē bija auklīte. Tur mazi bērni bija padarīti par - nu neatceros- vegāniem vai veģetāriešiem un visu laiku smagi slimoja. Viņa no tās ģimenes aizgāja,jo neesot varējusi emocionāli izturēt to bērnu mocīšanu.

Nu par algotu darbu. Jā,viss ok,bet pie mums ir gan negodīga nodokļu sistēma,gan nenormāli koruptīva ,zaglīga valsts pārvaldes sistēma. Nerunājot nemaz par izkroļoto sabiedrības prātu.
Vērdiņš saēma NN balvu. Lai būtu,bet cik cilcēku Latvijā pareizi atbildēs jautājumu,kas ir K.VĒRDINS UN KAS BIJA NN?
Nerunājot par to,ka kverdiņš man piesolīja naudu un mieru,es noticēju,bet beigās - piga un izsmiekls.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!