dāā
pirms 6 gadiem
Nedomāju, ka mīlēt literatūru var kā iemācīt. Un nedomāju, ka visiem bērniem par katru cenu būtu jālasa, Paši mājās lasām, bet mans otrklasnieks lasa diezgan negribīgi, un visbiežāk tikai ar atgādinājumu. Mīlestību es tur neredzu un arī necenšos to kā pārspīlēti apzināti radīt.
Šķiet cilvēki tā nobijušies no jaunajām tehnoloģijām, no tā, ka kaut kas vairs nav tā kā bija agrāk, ka šī lasīšanas lieta tiek uztverta un izpausta ļoti pārspīlēti. Arī skolās tas ir jūtams. Man gribas domāt, ka tas ienes arī daļu negatīvas pretreakcijas un neapzināta protesta. Manā skolas laikā neviens īpaši nesatraucās, ka kāds puika izlasījis tikai vienu grāmatu un to pašu ar grūtībām. Katram lasīšana atnāk citā veidā un laikā. Vai neatnāk nekad.
Jā, mēs varam dot bērnam impulsu un iespēju lasīt, bet ne mīlestību. Vai viņš lasīs, tas atkarīgs tikai un vienīgi no viņa paša.

Madara Berga
pirms 6 gadiem
kopumā interesanti padomi. mēs ģimenē visi esam traki lasītāji, izņemot jaunāko bērnu, kuru burtiņi vienkārši neinteresē, nekāds mūsu piemērs un runāšana par grāmatām nestrādā. no vasaras mājas lasīšanai uzdotajām 90 lappusēm līdz šim izlasītas vien aptuveni 8. tā vietā viņa sava rakstāmgalda atvilknē iekārto "viesnīcu akmeņiem-piedzīvojumu meklētājiem" :) var taču gadīties, ka cilvēkam pašam savi stāsti ir svarīgāki par visu pasaules literatūru kopā ņemtu.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!