Lakrica Lakrica
pirms 4 gadiem
Titulbilde nav taas pashas drebes kas vakar baaraa?

jurniece
pirms 4 gadiem
"Nevienam nav noslēpums, ka literatūras nozare izsenis ir bijusi viena no vilinošākajām darba vidēm, kur nodrošināt drošu un pārtikušu nākotni sev un saviem bērniem. Cik gan Latvijas vecāku nav laimē iespiegušies, uzzinot, ka bērns studēs baltu filoloģiju vai domā darboties kultūras menedžmentā! "

Ja tā bija ironija, tad saprotams. Savādāk man pavērās mute pārsteigumā, to izlasot. Bet, atvainojos, nesapratu, par ko ironizēts.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
"Nevienam nav noslēpums, ka literatūras nozare izsenis ir bijusi viena no vilinošākajām darba vidēm, kur nodrošināt drošu un pārtikušu nākotni sev un saviem bērniem." - ironija absolūti nevietā.
Kaut vai tāda popzin. grāmata kā Sievietes, kuras skrien ar vilkiem
PH.D. KLARISA PINKOLA ESTESA. Ko viņa apgalvo - ka iespēja radoši izpausties -tā piemīt katram indivīdam uz Zemes, bet tikai retajam LAIMĪGAJAM tā ir pamatonodarbošanās.
Tieši tāpēc būtu skaidri un gaiši jāpasaka , ka mums katram un jo īpaši mums katrai, ir iespēja izvēlēties - sevi priviliģet ar radošo nodarbi un visām veiksmēm un neveiksmēm, kas ar to saistītas, vai tieši otrādi - neriskēt , nepriviliģēt sevi, bet izvēlēties nodrošinātu ikdienu, savas radošās izpausmes atstājot nākošajai dzīvei.
Literātu gaušanās par dzīvi ir klaja amorālība - tāda nekaunība, no kuras elpa raujas ciet.

Es varu tikai atkārtoties, ka es uzskatu, ka tā ir milzu kļūda patreizējā kultūrpolitikā, ka nu jau daudzi miljoni tiek tērēti latviešu literatūras ekpsortēšanai. Es to vērtēju kā mētāšanos pa grāvjiem - ka ja vienā brīdī latviešu literatūras "iziešanai pasaulē" nebija nekāda fin. atbalsta, tad tagad fin. atbalsts ir tikai tam. Kaut kur noteikti ir zelta vidusceļš - un pavisam noteikti ne kremļa, ne liberastu, ne nlo sūtņu apsēsts un okupēts.

Bija - raidījums - Kas ir latviešu literatūras eksportprece?
Nacionālie dārgumi. 100g kultūras 24. februārī - ievērojāt - tikai ārzemnieks Dž. Vils pateica, ka tikpat būtiski, cik dot naudu tulkojumiem, ir gādāt par latviešu lasītāju - lai būtu pieejama laba literatūra , lai tiktu attīstīta literārā gaume utt. Ir jāatdzimst, manuprāt, apzināti iznīdētajai literatūkritikai.

Ja mēs piekrītam apgalvojumam, ka literatūrai ir izšķirīga nozīme nācijas kultūras pastāvēšanai - tad es teiktu - ir vērts uztraukties par šo situāciju literatūras nozarē - viss pārdošanai ...
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!