Publicitātes foto.
 
Aktualitātes
20.06.2022

Foto: Vācijā atklāta vērienīgā laikmetīgās mākslas izstāde "Documenta 15"

Komentē
0

Vācijas pilsētā Kaselē no 18. jūnija apmeklētājiem atvērt starptautiskā mākslas izstāde "Documenta 15", ko šogad pirmo reizi kūrē mākslinieku grupa – kolektīvs no Indonēzijas "Ruangrupa". 

Pēc kārtas 15. "Documenta" izstāde fokusējas uz Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas mākslu, un ir viena no lielākajām "Documenta" vēsturē – kuratori sākotnēji uzrunājuši ap 50 mākslinieku un mākslinieku grupu, kas, savukārt, piesaistījuši citus māksliniekus, līdz visbeidzot izstādē kopumā piedalās ap 1000 dalībnieku. 

"Ruangrupa" izstādes konceptu veidojuši ap jēdzienu "lumbung", kas indonēziešu valodā apzīmē kopīgu rīsu noliktavu. Tādējādi kuratori cer vērst uzmanību uz kopības, dalīšanās, ilgtspējas un līdzvērtīgas resursu sadales nozīmi mūsdienu sabiedrībā. Līdzās tam izstādes dalībnieki savos darbos risinājuši tādas tēmas kā rasisms, koloniālisms, bēgļu krīze un citas.

Ekspozīcija izkaisīta pa visu pilsētu – kopumā 32 dažādām vietām – un būs atvērta līdz 18. septembrim.

Laikmetīgās mākslas izstādi "Documenta" 1955. gadā aizsāka vācu mākslinieks, pasniedzējs un kurators Arnolds Bode ar mērķi popularizēt un vairot laikmetīgo mākslu, kā arī likvidēt nacisma sekas kultūrā un sabiedrībā. Pirmajā "Documenta" piedalījās tādi laikmetīgās mākslas pārstāvji kā Pablo Pikaso un Vasilijs Kandinskis.

Mūsdienās "Documenta" ir kļuvusi par vienu no nozīmīgākajām mākslas izstādēm pasaulē. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!