Aktualitātes
31.10.2019

Vāc parakstus pret 52 koku nociršanu Rīgā

Komentē
0

Portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par apdraudētas ekosistēmas saglabāšanu zaļajā teritorijā pie Botāniskā dārza, kur plānots izcirst 52 kokus. Iniciatīvas autori, biedrība "Aleju aizsardzība", šādā veidā cer pievērst uzmanību koku izciršanai arī citos Rīgas mikrorajonos un veicināt rūpes par bioloģisko daudzveidību pilsētā ilgtermiņā.

Teritorijā Āgenskalnā, Kuldīgas un Slokas ielas krustojumā, īpašnieki iecerējuši būvēt divas daudzdzīvokļu ēkas, tāpēc publiskajai apspriešanai līdz 4. novembrim nodots plāns nocirst 52 kokus. Kā stāsta biedrības "Aleju aizsardzība" vadītāja Ingrīda Ērenpreisa, šajā vietā ir liela bioloģiskā dažādība, ko nepieciešams saglabāt. Viņa norāda, ka ideālais risinājums būtu šo teritoriju pievienot LU Botāniskajam dārzam, kā tas bijis pagājušā gadsimta 70. un 80. gados.

Tāpat iniciatīvas autori prasa izstrādāt ilgtermiņa stratēģiju bioloģiskās daudzveidības uzturēšanai un patīkamākas pilsētvides veidošanai. "Prasām ieviest ekoloģisko tīklu Latvijas pilsētvidē, sākot ar apdraudēto ekosistēmu Latvijas universitātes Botāniskajā dārzā. Tas nozīmē pasargāt pilsētvidē ekosistēmas un izcelt dabisko infrastruktūru mantojuma vērtību. [..] Sabiedrība iegūs pilsētu ar svaigu gaisu, tīrāku ūdeni, labāk aizsargātu no vēja un putekļiem, bagātāku augsnes auglību, vairāk bišu, kameņu un tauriņu pilsētā," rakstīts "ManaBalss.lv" iniciatīvā.

Ar parakstu vākšanu iniciatīvas autori cer pievērst uzmanību koku izciršanai arī citos Rīgas mikrorajonos, piemēram, Ziepniekkalnā, kur plānots nocirst 150 kokus, lai būvētu divus tirdzniecības centrus.

Šobrīd pret koku izciršanu un par ekoloģiskā tīkla veidošanu parakstījušies 158 cilvēki no nepieciešamajiem 500. Savāktos parakstus plānots iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un Rīgas domē.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!