Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
19.02.2021

Uzsākta akcija dzejnieka Reiņa Runča atbalstam

Komentē
0

Sākot ar 19. februāri, sociālajā vietnē "Facebook" skatāmas jauno autoru biedrības "Karantīna" video refleksijas par dzejnieka Reiņa Runča daiļradi, aicinot sabiedrību iepazīties ar šo dzeju tuvāk un sniegt finansiālu atbalstu dzejniekam, kurš jau 18 gadus ir paralizēts.

No 19. februāra katru otro dienu biedrības "Karantīna" Facebook lapā tiek publicētas "Karantīnas" biedru un draugu video refleksijas par Reiņa Runča dzeju – gan dzejnieka teksti dažādās interpretācijās, gan dalībnieku oriģināldarbi. Jebkurš sociālo tīklu lietotājs aicināts pievienoties akcijai, ievietojot profilā savu video un pievienojot tēmturi #atbalstirunci.

Reinis Runcis ir trīs dzejas krājumu – "Healja", "Gaismas ķermenis" un "Elementi" – autors, kurš pirms 18 gadiem cieta autoavārijā un kopš tā laika ir paralizēts. "Reinis uzskata, ka jēgu viņa dzīvei piešķir dzeja," raksta akcijas rīkotāji. "Šobrīd Reini lielākoties kopj viņa mamma, bet adekvātiem apstākļiem būtu nepieciešami kopēji, kas strādātu trīs pilnas slodzes. "Karantīna" aicina finansiāli palīdzēt dzejniekam, pārskaitot sev pieņemamu summu uz Reiņa Runča kontu. Tomēr šādi ziedojumi ir tikai īstermiņa risinājums, tāpēc biedrība aicina arī atsaukties juridiskas personas, kas būtu gatavas iesaistīties Runča dzīves apstākļu uzlabošanā." Konts ziedojumiem: LV82HABA0551011504293

Paula Kukle, pasākuma idejas autore un viena no biedrības dibinātājām, stāsta: "Ideja, ka vajag kaut ko pasākt, radās pēc intervijas izlasīšanas, uzrunāja tiešums, ar kādu runāja dzejnieks. Projektam ir divi galvenie mērķi: tas ir kā veltījums māksliniekam, vizuāli parādot, cik dažādas noskaņas un atbildes reakcijas cilvēkos var izraisīt mākslas darbi, kā arī sociāls komentārs – mēģinājums pievērst uzmanību nesakārtotībai veselības aprūpes sistēmā kopēju jautājumā un tam, kā tas ir ietekmējis un turpina ietekmēt cilvēku dzīves. Būs prieks, ja kāds, kurš nav par viņu dzirdējis, paņems rokās Reiņa Runča dzejas grāmatu un uz brīdi aizdomāsies."

Pasākumā piedalās Rinalds Einiks, Ildze Jurkovska, Severīns Kaužēns, Emīls Klaužs, Paula Kukle, Paula Lūcija Lejiņa, Patrīcija Preisa, Elīna Smoļaka, Kristiāna Šuksta, Māra Ulme un citi.

Biedrība "Karantīna" ir jauno dzejnieku un prozaiķu grupa, kas tika nodibināta pandēmijas apstākļos pagājušā gada aprīlī ar mērķi sniegt jaunajiem autoriem platformu eksperimentiem un profesionālai izaugsmei. Gada laikā tapuši vairāki performatīvi pasākumi: biedrības debijas pasākums – video refleksija par pašizolācijas laiku "Ienirt", eksperimentālā dzejas laboratorija Ziemeru muižā (sadarbībā ar režisori Egiju Silāri), tiešsaistes prozas slams. Sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību "Karantīna" iesaistījās arī 2020. gada Dzejas dienu un Prozas lasījumu pasākumos.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!