Aktualitātes
18.03.2020

Uzsāk pūļa finansēšanas kampaņu Padures muižas renovācijai

Komentē
0

Līdz 6. aprīlim norisinās pūļa finansēšanas kampaņa, kuras laikā tiek vākti ziedojumi vēstures un arhitektūras pieminekļa – Padures muižas – atjaunošanai.

Kampaņā ziedojumi tiek vākti konkrēti muižas kungu mājas portika renovācijai. Šī māja ir skaista klasicisma ēka, kura ir apskates vērta – zīmējumi uz sienām, oriģinālās durvis, logi, astoņas krāsnis, kāpnes un grīda. Pie muižas ir  vēsturisks parks ar simt astoņdesmit gadus vecu liepu aleju. Padures muižas kungu māja nekad nav piedzīvojusi lielu pārbūvi, tāpēc līdz mūsdienām saglabājusies oriģinālajā veidolā ar bagātu sākotnējo detaļu un interjera apdares īpatsvaru. Ēka uzskatāma par unikālu 19. gadsimta 2. ceturkšņa būvmākslas paraugu Latvijas mērogā, un tās  arhitektonisko vērtību vairo arī 19. gadsimta 2. puses un 20. gadsimta sākuma interjeru apdares. Padures muižā kopš 2015. gada notiek atjaunošanas darbi, kā arī dažādi kultūras un izklaides pasākumi.

Biedrība "Padures muiža" sadarbībā ar Francijas pūļa finansēšanas platformu "Dartagnans.fr" no 2020. gada 9. marta līdz 6. aprīlim rīko ziedojumu vākšanas kampaņu muižas ieejas portika atjaunošanai. Pirmais slieksnis ir 5000 eiro, par kuriem tiks veikta kolonnu atjaunošana, savukārt, ja tiks sasniegts 14 000 eiro slieksnis, tad būs iespējams pilnībā atjaunot muižas ieejas portiku.

Visu ziedotāju vārdi, neatkarīgi no ziedotās summas, tiks iekļauti sarakstā, kuru ievietos kapsulā. To  iemūrēs muižas sienā ar vēsti nākamajām paaudzēm. Atkarībā no ziedojuma apjoma būs iespēja saņemt dažādas dāvanas.

Ziedojot 15 EUR vai vairāk, būs iespēja doties muižas apskatē kopā ar tās īpašnieku un saņemt pateicības pastkarti; atvēlot portika atjaunošanai 50 EUR un vairāk, ziedotājs saņems divus kredītkartes aizsargājošus maciņus ar Padures muižas attēlu; 100 EUR ziedojušajiem muižā tiks piedāvāta vīna degustācija, kuras laikā būs iespēja nobaudīt Smilškalnu saimniecības vīnus un klausīties aizraujošos stāstos par to pagatavošanu.  Ja summa pārsniegs 500 EUR, tad ziedotāju sagaidīs nakšņošana muižā un putnu dziesmas no rīta, baudot uz terases pasniegtās brokastis, savukārt par 999 EUR un vairāk – 4 cilvēku kompāniju gaidīs ekskluzīvas vakariņas Padures muižas dārza terasē. Vakariņās tiks pasniegti pēc muižas pavāru senajām receptēm pagatavoti ēdieni. Mielastu bagātinās vietējais ogu vīns un dabīga liepziedu tēja.

"Dartagnans.fr" ir franču pūļa finansēšanas platforma, kuru 2015. gada septembrī izveidoja Romēns Deloms (Romain Delaume) un Bastjēns Gulārs (Bastien Goullard) ar mērķi saglabāt Francijas kultūrvēsturisko mantojumu. Kopš tās dibināšanas pūļa finansēšanas platforma sākusi atbalstīt arī starptautiskus projektus. Plašāku atpazīstamību platforma ieguva, pateicoties veiksmīgajām "Mothe-Chandeniers" un "Ébaupinay" piļu renovācijām Francijā. Platforma ir starptautiski atpazīstama un ir piesaistījusi 150 000 atbalstītāju no 157 pasaules valstīm. Līdz šim tajā īstenoti vairāk nekā 400 projekti, kuriem izdevies piesaistīt 8 miljonus eiro lielu finansējumu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!