Aktualitātes
17.05.2021

Utopija vai robotu apokalipse? Arhitekti diskutēs par nākotnes tehnoloģijām

Komentē
0

Pirmdien, 17. maijā, plkst. 18:30 tiešsaistē feisbukā un Satori.lv būs skatāma diskusija "Utopija vai robotu apokalipse? Kā sadzīvot ar arhitektūras tehnoloģijām?".

Gaidot Venēcijas Arhitektūras biennāli un atklājot Latvijas paviljonu pavadošo grāmatu "Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai", četri arhitekti sarunāsies par pretrunīgajām attiecībām starp cilvēkiem un tehnoloģijām arhitektūras kontekstā. Diskusijā piedalās Evelīna Ozola, Reinis Liepiņš, Pēteris Bajārs un Latvijas paviljona kuratore Elīna Lībiete. Sarunu moderē Olga Procevska.

Jau ziņots, ka Venēcijas biennāles 17. starptautiskajā arhitektūras izstādē Latviju pārstāvēs arhitektu birojs NRJA ar ekspozīciju "It’s not for you! It’s for the building." ("Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai."). Radošā komanda biennāles galveno tēmu "Kā mēs kopā sadzīvosim?" aplūko caur tehnoloģiju un indivīda mijiedarbību arhitektūras kontekstā.  Sauklis "Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai" aicina kritiski paraudzīties uz situācijām, kad viedās ierīces sāk diktēt savu, arhitektūras lietotājiem nesaprotamu kārtību, kas nereti atsvešina cilvēkus no viņiem radītās telpas. Līdztekus mūsu valsts paviljona atklāšanai Venēcijā, Latvijā 17. maijā klajā nāks ekspozīciju pavadošais eseju un īsprozas izdevums ar ekspozīcijai identisku nosaukumu "Tas nav domāts tev! Tas ir domāts ēkai".

Diskusijas tiešraidei no plkst. 18:30 būs iespējams sekot Satori feisbuka lapā un portālā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!