Aktualitātes
10.08.2022

Tuvojas Eiropas Jaunatnes gada lielākais notikums – jauniešu festivāls "Kopums"

Komentē
0

12. un 13. augustā Jūrmalā, Dzintaru Mežaparkā notiks Eiropas Jaunatnes gada lielākais notikums Latvijā: festivāls "Kopums", kur notiks gan dažādu mūziķu koncerti, gan darbnīcas jauniešiem un jaunatnes organizācijām no visas Latvijas. Ieeja festivālā bez maksas.

Festivālā arī uzstāsies humorrokgrupa "Pirmais kurss", Jūrmalas jaunie DJ, savukārt festivāla apmeklētāju erudīciju "Lielajās prāta spēlēs" pārbaudīs arī biedrība "Ascendum".

Visā parka teritorijā būs trīs zonas – festivāla galvenā skatuve, nevalstisko organizāciju zona un meditatīvā zona. 

Nevalstisko organizāciju zonā festivāla apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt dažādas praktiskas, radošas un izglītojošas aktivitātes abās festivāla dienās laika posmā no plkst. 10.00 līdz 19.00. Eiropas Savienības māja piedāvās iepazīt jauniešu iespējas Eiropā, tikties ar mākslinieku Daini Rudeni (Rudens Stencil), kas radījis tikšanās vietu jauniešiem "iESpēju platforma" Bastejkalnā, iepazīt aprites ekonomiku spēlē "RITenis", piedalīties pop-up izstādē un radoši pavadīt laiku dažādās aktivitātēs.

Turpat blakus kopā ar Eiropas Jaunatnes dialoga vēstniekiem būs iespēja diskutēt par jauniešiem šobrīd aktuālajiem jautājumiem. Jauniešu organizācija Creative minds for culture aicinās izmēģināt jauniešu radītu spēli "Līdzdalīgā dzīve". Pieredzes stāsti no mazbudžeta ceļojumiem būs klausāmi pie FISOM jauniešu atbalsta fonda. Biedrība "Laiks jauniešiem" piedāvās foto un video meistarklasi, Centrs "Marta" darbnīcu jauniešiem par veselīgām/ neveselīgām attiecībām ar sevi un citiem, un to saistību ar sabiedrībā valdošajiem dzimtes stereotipiem un aizspriedumiem.

Tāpat būs iespēja piedalīties "Drošs internets Digotēkā", uzzināt par ES programmām "Radošā Eiropa" un jauniešu iespējām iesaistīties tajā (piedāvā Kultūras ministrija), piedalīties Satiksmes ministrijas un CSDD Drošas skrejriteņu braukšanas meistarklasē, piedalīties dažādās āra un kopienas aktivitātēs kopā ar jauniešu organizācijām "Jaunie vanagi" un "Piedzīvojuma gars", iesaistīties interaktīvās spēlēs par migrāciju, politiku (jauniešu organizācija Klubs "Māja"), izmēģināt zināšanas pirmās palīdzības sniegšanā (Latvijas Sarkanā krusta jaunatne), piedalīties teātra darbnīcā un atklāt sevī aktiera talantu (3DfriendsLv), uzzināt vairāk par Jaunajiem Eiropas vēstniekiem un kā jaunieši var iesaistīties, izspēlēt galda spēli "Rundāles pils šausmu spēlē" (jauniešu organizācija "Mums pieder pasaule"), kā arī kopā ar Jauno zemnieku klubu iepazīt sajūtu telpu "Lauku sētas mobings".

Valsts probācijas dienesta teltī būs iespēja uzzināt vairāk par dienestu, funkcijām un sabiedrības līdzdalības iespējām funkciju izpildē, kā arī brīvprātīgā darba iespējām, savukārt izmēģināt savas zināšanas varēs Rīgas Tālmācības vidusskolas testa viktorīnā "Vai esi gudrāks par pamatskolēnu!?", kā arī piedalīties Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Jauniešu kluba sietspiedes darbnīcā.

Plašajā festivāla meditatīvajā zonā abās festivāla dienās laika posmā no plkst. 10.00 līdz 19.00 jauniešiem būs iespēja gan meditēt, gan muzicēt, gan izmēģināt praktiskus uzdevumus, kas saistīti ar stresa mazināšanu un enerģijas iegūšanu.

Savukārt sestdien 14.30 uz galvenās skatuves notiks "Lielās prāta spēles" – biedrību "Ascendum" un "Eiropas kustība Latvijā" rīkota izklaidējoša erudīcijas spēle, kurā aicināts piedalīties jebkurš interesents. Veiklākajiem prāta spēļu dalībniekiem – noderīgas balvas.

Ar visu pasākuma programmu iespējams iepazīties feisbukā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!