Henriks Eliass Zēgners. Foto - Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
15.02.2019

Turpmāk interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors būs dzejnieks Henriks Eliass Zēgners

Komentē
1

No pirmdienas interneta žurnāla "Satori.lv" galvenais redaktors būs dzejnieks Henriks Eliass Zēgners, kas nomainīs ilggadējo "Satori.lv" vadītāju Ilmāru Šlāpinu.

Interneta žurnāls "Satori.lv" ir Latvijā vecākais interneta kultūras portāls, ko 2003. gadā dibināja jauniešu domubiedru grupa. Ilmārs Šlāpins bija "Satori.lv" galvenais redaktors kopš 2012. gada, kad žurnālu savā paspārnē pārņēma biedrība "Ascendum". Septiņu gadu laikā sabiedrībā mīlētais publicists, dzejnieks un dramaturgs savāca talantīgu štata un ārštata autoru komandu un padarīja "Satori.lv" par atzītu zīmolu. Kopš 2012. gada sākuma "Satori.lv" ir četrkāršojis auditoriju un, pateicoties regulāram un daudzveidīgam saturam, ieņēmis stabilu vietu Latvijas kultūras telpā.

"Ja līdz Šlāpinam "Satori.lv" drīzāk bija nelielas un aizrautīgas radošu cilvēku grupas viedokļu apmaiņas platforma, tad Ilmāra redakcionālajā vadībā šī vietne izauga lielāka par tās veidotāju. Ilmārs savu darbu ir paveicis lieliski, un, pateicoties tam, "Satori.lv" ir sasniedzis sākotnēji iecerētās attīstības griestus. Ir pienācis laiks jaunai ērai "Satori.lv" pastāvēšanā," atzīst biedrības "Ascendum" vadītāja un bijusī "Satori.lv" redaktore Antonija Skopa.

Vairāk par Ilmāra Šlāpina paveikto var izlasīt viņa atvadu slejā.

No šī gada 18. februāra "Satori.lv" galvenā redaktora amatu sāks pildīt Henriks Eliass Zēgners, kas plašākai sabiedrībā zināms kā talantīgs, agri debitējis dzejnieks, kura dzejas krājums "Elementi" tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai kategorijā "Spilgtākā debija literatūrā". Zēgnera dzeja tulkojumos publicēta Lielbritānijā, Lietuvā un Krievijā.

Kopš 2009. gada Zēgners ir regulāri rakstījis literatūras un kritikas publikācijas tādos drukātajos un interneta medijos kā "Kultūras Forums", "Latvju Teksti", "Satori.lv", "Punctum", "Delfi" u.c. Paralēli sava dzejnieka talanta izkopšanai Zēgners ir strādājis gan portālā "Delfi" par kultūras žurnālistu un ziņu redaktoru, gan par starptautisku tūru menedžeri mūzikas aģentūrā "Every Little Thing". 2014. gadā kopā ar Lauri Veipu atdzejojis Jevgenija Neleša (Евгений Нелеш) krājumu "Нашло / Uznācis" (apgāds "Orbīta").

"Aizrautīgi esmu sekojis līdzi tam, kā "Satori.lv" laika gaitā kļuvis par augstvērtīgu un uzticamu resursu progresīvi domājošiem lasītājiem. Arī turpmāk līdzšinējās, fundamentālās "Satori.lv" vērtības paliks nemainīgas – informēt par labāko, kas notiek kultūrā, veicināt pilsonisku atbildību un savstarpēju sapratni, cieņu pret indivīda brīvību un dažādību. Nākotnē es žurnāla saturu redzu vēl drosmīgāku un daudzveidīgāku nekā līdz šim," stāsta jaunais "Satori.lv" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!