Žistina Tjēra.
 
Aktualitātes
27.05.2023

Trešo reizi vēsturē Kannu kinofestivāla galveno balvu ieguvusi sieviete

Komentē
16

27. maijā Francijā pasniegtas Kannu kinofestivāla godalgas – galveno no tām jeb "Zelta palmas zaru" ieguva franču režisore Žistina Trjē, tādējādi kļūstot tikai par trešo sievieti vēsturē, kas saņēmusi šo godalgu.

Trjē laulības drāma "Anatomy of Fall" seko tiesas procesam, kur par vīra slapkavību apsūdzēta slavena rakstniece. Režisorei balvu pasniedza aktrise Džeina Fonda, kura savā uzrunā atzīmēja Kannu kinofestivāla progresu sieviešu veikuma atzīšanā.

Savukārt Grand Prix jeb otro svarīgāko festivāla saņēma Džonatana Gleizera filma "The Zone of Interest", kuras centrā ir par ebreju iznīcināšanu atbildīga nacistu virsnieka un viņa sievas attiecības Otrā pasaules kara laikā.

Labākā aktiera balvu saņēma Kodzi Jakušo par lomu Vima Vendersa filmā "Perfect Days", kur Jakušo atveido publisko tualešu apkopēju, kurš brīvajā laikā lasa grāmatas, audzē kokus un vēro cilvēkus sev apkārt, savukārt labākās aktrises balvu ieguva turku aktrise Merve Dizdara par lauku skolotājas lomu filmā "About Dry Grasses".

Par labāko režisoru atzīts vjetnamiešu izcelsmes franču režisors Anhs Huns Trans par kulināro mīlas stāstu “The Pot au Feu", savukārt kā labākais scenārists godalgots Sakamoto Juji par filmu "Monster".

Žūrijas balvu ieguva somu režisors Aki Kaurismeki par filmu "Fallen Leaves".

Starptautiskais Kannu kinofestivāls, kas ik gadu norisinās Kannās, Francijā, ir viens no vecākajiem un nozīmīgākajiem kinofestivāliem pasaulē. Šogad tas notika jau 76. reizi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
16

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!