Filmas komanda. Foto no filmas mājaslapas
 
Aktualitātes
04.03.2016

Top pasaulē pirmā gleznotā filma – tā vēstīs par Vinsenta van Goga dzīvi

Komentē
0

Pagājušajā nedēļā publicēts pasaulē pirmās gleznotās pilnmetrāžas filmas "Loving Vincent" treileris. Filma vēstīs par dižā nīderlandiešu gleznotāja Vinsenta van Goga (1853–1890) dzīvi, un tās tapšanā šobrīd iesaistījušies jau vairāk nekā 100 gleznotāji.

"Loving Vincent" būs pasaulē pirmā gleznotā pilnmetrāžas filma. 2014. gada martā kolektīvā finansējuma platformā "Kickstarter" filmas veidošanai tika savākts vairāk nekā 53 000 mārciņu, un jau 2014. gada martā sākās pirmo gleznotāju sagatavošana un trenēšana. Filmas idejas autori ir poļu gleznotāja un režisore Dorota Kobeļa (Dorota Kobiela) un producents Hjū Velšmens (Hugh Welchman). Filma tiek veidota Polijā, Gdaņskā, to producē studijas "Studios Breakthru Films" un "Trademark Films", teikts projekta mājaslapā.

Filmu veido eļļas gleznas, kas tapušas, atdarinot paša van Goga stilu un otas triepienus. Viena filmas sekunde tiek radīta no 12 ar roku gleznotām eļļas gleznām. Filmas veidotāji paredz, ka 80 minūšu garas filmas izveidei būs nepieciešamas 57 000 gleznas. Šobrīd savu ieguldījumu ambiciozās pilnmetrāžas filmas tapšanā devuši jau vairāk nekā 100 gleznotāji. Spriežot pēc informācijas "imdb.com", filma pirmizrādi piedzīvos jau šogad.

Starp citu, vēl aizvien ir iespējams kļūt par vienu no filmas gleznotājiem. Ja uzskati sevi par augsta līmeņa gleznotāju un vari atbrīvot laiku posmā līdz šī gada augustam, tad nosūti filmas veidotājiem savu portfolio! Plašāka informācija atrodama join.lovingvincent.com.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!