Aktualitātes
15.06.2019

Top jauns rokoperas "Kaupēn, mans mīļais" iestudējums

Komentē
0

Režisore Paula Pļavniece, mūzikla autori Jānis Lūsēns un Māra Zālīte, kā arī "Producentu grupa 7" uzsākuši darbu pie leģendārās rokoperas "Kaupēn, mans mīļais" koncertuzveduma.

Jauniestudējumā Dzejnieka lomā būs Zigfrīds Muktupāvels, kurš šo sauc par savu mūža lomu. Kaupēns būs jaunais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, savukārt mātes lomā iejutīsies dziedātāja Anmary.

Šobrīd izsludināta atlase, kurā tiek meklēta dziedātāja Kaupēna mīļotās meitenes Vallijas lomai. Kā uzsver uzveduma veidotāji, mērķis ir atrast pavisam jaunu un plašākai publikai vēl nezināmu dziedātāju – meiteni vecumā no 18 līdz 23 gadiem.

Lai piedalītos atlasē, pretendentēm līdz 26. jūnijam jāaizpilda pieteikuma anketa un patstāvīgi jāsagatavo divas dziesmas no izrādes. Anketa, dziesmu pavadījums un nošu materiāls atrodams "Producentu grupas 7" mājaslapā. Noklausīšanās notiks 1. jūlijā Rīgas kinostudijā. Tiks vērtētas ne vien meiteņu vokālās dotības, bet arī personības atbilstība Vallijas tēlam un aktiermeistarības iemaņas.

Uzvedumā piedalīsies arī Juris Bartkevičs, Akvelīna Līvmane, Katrīne Pasternaka, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, paplašināts instrumentālistu sastāvs Jāņa Lūsēna vadībā, Rīgas Doma kora skolas Mūziklu un Džeza nodaļas audzēkņi u.c.

"Šogad aprit 20 gadi kopš rokoperas pirmā iestudējuma Liepājas teātrī, taču vēsturiskais stāsts par sabiedrības apjūsmoto noziedznieku savu aktualitāti nav zaudējis arī šodien. Kas ir mūsu varoņi? Vai ar mediju palīdzību par tādu sabiedrības acīs var kļūt ikviens, neatkarīgi no viņa nodomiem un rīcības? Ir laiks šodienas acīm palūkoties uz Māras Zālītes dzejā un Jāņa Lūsēna mūzikā iekodētajiem vēstījumiem," paziņojumā par rokoperu raksta pasākuma veidotāji.

Savukārt režisore Paula Pļavniece uzsver: "Necentīsimies atjaunot to, kas jau bijis, bet gan dosim iespēju novērtēt aizgājušo un salīdzinājumam paraudzīties uz esošo, lai saprastu, ko šis stāsts mums vēsta par cilvēku un viņa izdarītajām izvēlēm cauri laikiem."

Savulaik Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokopera "Kaupēn, mans mīļais" Liepājas teātrī piedzīvoja milzīgus panākumus daudzu gadu garumā. Izrāde un tās veidotāji saņēmuši virkni teātra un mūzikas balvu, bet libreta un mūzikas autoru kopdarbs iekļauts Latvijas Kultūras kanonā.

Jaunā koncertuzveduma pirmizrāde notiks 2020. gada 15. februārī Vidzemes koncertzālē "Cēsis", pēc tam koncerti sekos Rīgā, Alūksnē, Rēzeknē, Jelgavā un Liepājā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!