Aktualitātes
14.11.2018

Top jauna "Dvēseļu uteņa" veidotāju izrāde par seksualitāti un identitāti "Sidraba šķidrums"

Komentē
0

12. decembrī Rīgas cirkā pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Sidraba šķidrums" – stāsts par sešiem radniecīgi saistītiem dažādu seksuālo orientāciju un uzskatu pārstāvjiem, kuru likteņus izšķir neprasme orientēties mainīgajā sabiedrības vērtību sistēmā un nespēja atbildēt uz jautājumu: "Kas es esmu?"

Bailes no identitātes zaudēšanas, kas cieši piesaistīta kādas sabiedrības grupas priekšstatam par pareizu dzīvi, izrādes varoņiem liek slēpties aiz citātiem no Bībeles, Stambulas konvencijas, "Papardes zieda" bukletiem, feminisma teorijas, vegānisma pamatiem, Viestura Rudzīša un citu sabiedrībā pazīstamu cilvēku populistiskiem izteikumiem un to virspusējām interpretācijām. Tā rezultātā racionāla sarunāšanās un mierīga līdzāspastāvēšana kļūst pilnībā neiespējama.

Izrādes laikā seši jauni cilvēki metas intelektuālā kaujā, lai atbrīvotos no stereotipiem un salāgotu savas patiesās kaislības ar personīgo vērtību sistēmu, tā dodoties pretī sabiedrības modelim, kura centrā atrodas cilvēks.

Izrādi "Sidraba šķidrums" piedāvā pagājušajā sezonā "Dirty Deal Teatro" tapušā projekta "Dvēseļu utenis" radošā komanda. Abās izrādēs reflektēts par kultūrvēsturiskiem un sociāliem aspektiem, kas ir izšķiroši personības attīstībā, raksturojot un brīvi interpretējot latviešu klasikas darbos sastopamus tēmu lokus un problemātiku. "Dvēseļu uteņa" centrā bija indivīda attiecības ar savu nacionālo identitāti, savukārt "Sidraba šķidrumā" runāts par cilvēka attiecībām ar seksualitāti un dzimumidentitāti.

Izrāde paredzēta skatītājiem no 14 gadu vecuma.

Radošā komanda: režisore: Inga Tropa, dramaturģe: Justīne Kļava, skaniskais risinājums: Jēkabs Nīmanis, vizuālais risinājums: Pamela Butāne, horeogrāfi: Liene Grava, Ģirts Bisenieks, gaismu mākslinieks: Jānis Sniķers, spēlē: Ance Strazda, Anastasia Rekuta-Dzhordzhevich, Reinis Boters, Āris Matesovičs, Igors Šelegovskis, Klāvs Mellis, producente: Inese Tone, asistē: Karīna Zeļonka, Miķelis Raudseps.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!