Aktualitātes
22.08.2019

Top izglītojoša izrāde-darbnīca bērniem "Plastmasas huligāni"

Komentē
0

Ceturtdien, 2019. gada 19. septembrī, Kaņepes Kultūras centra telpās pirmizrādi piedzīvos izglītojoša izrāde bērniem "Plastmasas huligāni", kas veidota pēc Agneses Vanagas grāmatas "Plastmasas huligāni" motīviem. Izrāde veidota kā praktiska darbnīca, kurā bērni kopā ar aktieriem varēs radoši izpausties un pārstrādāt plastmasas maisiņus.

"Izrāde "Plastmasas huligāni" stāsta par divu apņēmīgu brāļu cīņu ar plastmasas maisiņiem. Tie ir visur – uz ielām tēlo mazus ežus, peldas okeānos kā medūzas un slēpjas kokos kā putni. Viņu mazās mikrodaļiņas jautri dzīvojas mūsu vēderos. Viņi ir plastmasas maisiņi. Mums katram tie saburzīti un nepieskatīti guļ kādā atvilktnē vai krājas maisiņu maisiņos. Viņiem tur ir garlaicīgi, un kādā brīdī, kad tie kļūst pavisam nevajadzīgi un aizmirsti, maisiņi sāk darīt blēņas. Bet kas būtu, ja mēs par viņiem rūpētos tāpat, kā rūpējamies par sevi vai sev tuvajiem?" jautā izrādes veidotāji.

Sadarbībā ar "Plastmasas pārstrādes studiju" izrāde reizē būs arī darbnīca, kurā apmeklētāji kopā ar aktieriem pārstrādās plastmasas maisiņus, dodot tiem otro iespēju jeb jaunu formu. Tādēļ skatītāji aicināti līdzi ņemt savus plastmasas maisiņu krājumus.

Izrādes radošajā komandā ir apvienības "PERFOrācija" mākslinieces Pamela Butāne un Beatrise Zaķe, aktieri Elizabete Skrastiņa, Rihards Zelezņevs un Kārlis Tols, kostīmu māksliniece Inga Apine.

Izrāde paredzēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem. Biļetes pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā. Izrāde notiks Kaņepes Kultūras centrā, kā arī dosies uz reģioniem.

Izrādes atbalstītāji un sadarbības partneri: Kaņepes Kultūras centrs, Valsts kultūrakapitāla fonds, British Council pārstāvniecība Latvijā, Pasaules Dabas fonds, Latvijas Kultūras akadēmija. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!