Aktualitātes
11.12.2020

"Tīrkultūra" atver audiogaleriju tiešsaistē

Komentē
0

"Covid-19" krīzes laikā, kad mūzikas dzīve ir ierobežota un klātienes koncerti atcelti uz nenoteiktu laiku, radio pārraides "Tīrkultūra" veidotāji aicina apmeklēt jaunu interneta radio platformu Latvijas laikmetīgajā kultūrvidē – interneta audiogaleriju "Negaidītie avoti" – un izziņo 2020. gada noslēguma vieskuratoru programmu.

Kā skaidro audiogalerijas idejas autori, tā ir skaņu kolāža un organisks paplašinājums radio pārraidei LR3 ēterā. Audiogalerijas saturu veido neparedzamas skaņu virknes, dzejas lasījumi, intervijas ar 21. gadsimta komponistiem un laikmetīgās mākslas māksliniekiem. Galerija klausītājiem atvērta tiešsaistē "Tirkultura.net" un pieejama bezmaksas mobilajā aplikācijā.

Tajā klausāmas gan tiešraides translācijas, kas sakrīt ar "Tīrkultūras" epizožu pirmatskaņojumiem un izskanējušo raidījumu atkārtojumi, gan dažādu noskaņu mūzikas kompilācijas, pieskaņotas dažādiem diennakts laikiem un īpaši kūrētas tematiskas radiopārraides svētkos un nedēļas nogalēs.

Sākot no 2020. gada decembra ik piektdienas vakaru plkst. 21:00 interneta vietnē "Tirkultura.net" būs dzirdamas dažādu mūzikas un mākslas personību īpaši sagatavotas viesepizodes: 11. decembrī daudzveidīgu žanru mūzikas un skaņu izlasi īpaši "Negaidīto avotu" audiogalerijai piedāvās skaņu mākslinieks, datorspēļu entuziasts un performanču mākslinieks TV Maskava sadarbībā ar mākslinieku apvienību "GolfClayderman", 18. decembrī – mūzikas žurnālists, kritiķis un dīdžejs Uldis Rudaks, 25. decembrī – festivāla "Skaņu Mežs" organizators Viestarts Gailītis, 30. decembrī - skaņu mākslinieks "R_R_" (Reinis Ramans), savukārt jauno gadu sagaidīsim ar džeza mūziķa, pasniedzēja un instrumentālista Denisa Paškeviča raidlaiku 1. janvārī.

2020. gadā Tīrkultūra ir īstenojusi 35 iknedēļas radiopārraides, kas apkopotas un klausāmas vietnē "Tirkultura.net" – intervijas ar radošām kultūras personībām (komponisti Annu Ķirsi, aktrisi Elvīru Baldiņu, modes mākslinieku Henriku Vibskovu, RIBOCA 2 kuratori Rebeku Lamaršu-Vadelu un citiem), gan muzikologa Dāvja Eņģeļa veidotās pārraides par 21. gs komponistiem (Mereditu Monku, Annu Ķirsi, Ruyichi Sakamoto), gan sarunas ar Rīgas Starptautiskās Laikmetīgās mākslas biennāles RIBOCA 2 dalībniekiem. Sazobē ar aktuālajiem notikumiem pasaulē un Latvijā, esam veidojuši dažādu vieskuratoru veidotas tematiskās epizodes, kas veltītas ASV prezidenta vēlēšanām, Baltkrievijas protestiem un black lives matter kustībai ASV, tiešraides no Latvijas Laikmetīgās mākslas centra organizētā festivāla "Survival Kit", kino mūzikai veltītu epizodi sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu "Riga IFF", un daudziem citiem.

"Tīrkultūra" ir nevalstiska, starpdisciplināra laikmetīgās kultūras platforma, kuras galvenais izteiksmes līdzeklis ir skaņa. Tā aizsākās 2015. gadā kā radiopārraide komercradio ēterā Rīgā, Latvijā. Šobrīd "Tīrkultūras" kodolu veido modes mākslinieks Rolands Pēterkops, skaņu mākslinieks Reinis Semēvics, producente Linda Pēterkopa un projektu vadītāja Māra Žeikare. Kopš 2016. gada septembra kā skaņu mākslas un kultūras iknedēļas radiopārraide klausāma LR3 / Latvijas Radio Klasika ēterā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!