Pašreizējā teātra direktore Dana Bjorka.
 
Aktualitātes
04.01.2023

Tiks izsludināts jauns konkurss uz Rīgas Krievu teātra direktora amatu

Komentē
0

Kultūras ministrija (KM) lēmusi nepagarināt darba attiecības ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pastāstīja KM valsts sekretāra vietnieks Uldis Zariņš. Drīzumā tiks izsludināts konkursu uz teātra valdes locekļa amatu.

Kā norādīja Zariņš, KM esot saņēmusi daudz vēstuļu ar sūdzībām par teātra vadību. Tajās pārmests iespējams lojalitātes trūkums, nepamatota darbinieku atlaišana, kā arī slikts mikroklimats un vadības stils. Vienlaikus pēc lēmuma par darba attiecību neturpināšanu ministrijā saņemtas arī atbalsta vēstules Bjorkai.

Zariņš norādīja, ka ministrija ir apmierināta ar teātra vadības darbu, mākslinieciskajiem sasniegumiem un finanšu rādītājiem. Tāpat neesot pamata uzskatīt, ka Bjorka ir nelojāla Latvijas valstij, turklāt teātris kopš pirmās kara dienas ir ieņēmis skaidru nostāju, pirms katras izrādes atskaņojot paziņojumu, ka teātris ir pret karu, vienlaikus aicinot nevērsties pret krievu valodu un kultūru kā tādu.

Vienlaikus, kā skaidroja Zariņš, Bjorkas darba termiņš bijuši pieci gadi, kas tagad pagājuši, tāpēc jauns konkurss ļaušot objektīvi izvērtēt viņas darbu. KM aicinājusi Bjorku pieteikties konkursam, un, ja izrādīsies, ka viņa ir spēcīgākais kandidāts, turpināt vadīt teātri.

Konkurss uz Čehova teātra valdes locekļa amatu tikšot izsludināts tuvākajā laikā. Līdz rezultātu uzzināšanai teātra vadība turpinās savu darbu.

Teātra un kino aktrise, producente Dana Bjorka par Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori kļuva 2018. gadā, nomainot amatā Eduardu Cehovalu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!