Ekrānšāviņš no filmas
 
Aktualitātes
06.04.2020

Tiešsaistē skatāma pamestajā Līgatnes papīrfabrikā uzņemtā īsfilma "Kolektīvs.ES"

Komentē
0

No 6. līdz 12. aprīlim brīvpieejā var noskatīties režisores Adriānas Rozes satīrisko spēles īsfilmu "Kolektīvs.ES".

Filma tapusi kā diplomdarbs, režisorei Adriānai Rozei beidzot LKA Nacionālās filmu skolas maģistrantūru. "Scenārija sižetu iedvesmoja populisma atdzimšana uz dažādu politisko notikumu fona ASV, Lielbritānijā, Eiropas Savienībā un Latvijā, kad dekorācijas mainās, bet pati konflikta būtība starp indivīdu un kolektīvu ir nemainīga. Arvien vairāk par to domājot, tapa komēdija (sociālā satīra) par to, kā ārējie meli pakāpeniski kļūst par iekšējiem," stāsta režisore.

"Kolektīvs.ES" ir komēdija par meliem un pazaudētu ticību. Pierobežas ciemata papīra rūpnīcas kolektīvs gaida ministrijas kontroles vizīti. Kamēr darbinieki un direktors meklē radošus risinājumus, lai novērstu ierēdņu uzmanību no ražošanas dīkstāves, neviens nepamana kaut ko daudz būtiskāku.

Filmā redzami skati no pamestās Līgatnes papīrfabrikas, kas darbu beidza 2016. gadā.

Īsfilma pabijusi arī vairākos starptautiskos kinofestivālos, bet tagad, ārkārtas situācijas laikā, no 6. līdz 12. aprīlim skatāma "Vimeo".

Lomās: Elīna Hanzena, Beatrise Blumberga, Inese Ramute, Januss Johansons, Vitālijs Jakovļevs. Izpildproducente – Annija Korpa, producente – Daiga Livčāne un LKA Nacionālā filmu skola.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!