Aktualitātes
18.05.2020

Tiešsaistē pirmizrādes piedzīvos Justīnes Kļavas un Klāva Meļļa viencēlieni

Komentē
0

"Dirty Deal Teatro" 26. maija vakarā aicina skatītājus tiešraidē piedzīvot divus jaunradītus viencēlienus – dramaturģes Justīnes Kļavas lugu "Džeks Uzšāvējs" un Klāva Meļļa darbu "Ludzas kadriļa". Dramaturgi jau ilgi pirms pandēmijas tika aicināti domāt par mūsdienu cilvēkiem, kuros ieraugāma vara, kas nākusi no viņu un viņu vecāku pieredzes, dzīvojot Padomju Savienībā.

Justīnes Kļavas komēdija "Džeks Uzšāvējs" notiek mazpilsētas policijas iecirknī, kur divi jauni izmeklētāji, ņemot talkā kailu dibenu fotogrāfijas, cenšas atrisināt kādu absurdu noziegumu. Luga ir mēģinājums noskaidrot, kā aizvainojums, bailes un alkas pēc mīlestības un atzinības neapzināti ietekmē indivīda piesliešanos tai vai citai uzskatu sistēmai.

Savukārt, Klāva Meļļa "Ludzas kadriļa" ir gandrīz drāma, kas norisinās starp diviem attiecību sarežģījumos nonākušiem jauniešiem. Tas ir darbs par mīlas krīzēm, attiecību revolūcijām un par patriotismu, kā sacītu prezidents Levits – par valstsgribu. Arī par to, vai un cik lielā mērā ir jēga koķetēt ar tādu izteiksmes līdzekli kā pavisam vienkāršs un klajš tiešums.

Kā uzsver DDT, iestudējumi vēl nav gatavas izrādes, bet tikai process. Abas izrādes norisināsies tiešsaistes platformā "Zoom" 26.maijā no pulksten 19.00. Skatītājus virtuālajā telpā uzņems MC Rūdolfs Kugrēns.

Radošā komanda: dramaturgi Justīne Kļava un Klāvs Mellis, režisore: Paula Pļavniece, scenogrāfs: Krišjānis Elviks, spēlē: Ance Strazda, Ivars Krasts, Jānis Kronis, Agris Krapivņickis.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā "BezRindas.lv".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!