Aktualitātes
09.11.2020

Tiešsaistē notiks "Baltijas Drag King festivāls"

Komentē
0

Laikā no 21. līdz 28. novembrim ar meistarklasi, diskusijām, šovu un citām norisēm tiešsaistē notiks "Baltijas Drag King festivāls 2020".

Pagājušā gada nogalē dibinātā drag king performances apvienība "Latvijas Drag King kolektīvs" nedēļas gaitā piedāvās meistarklases, diskusijas un performances, kas būs skatāmas virtuālā formātā visā Latvijā un Baltijā. Pasākumi ir tēmēti gan uz jaunu dalībnieku sagatavošanu drag king performances mākslai, gan arī sniedz iespēju izglītot sabiedrību par dzimuma normu robežu izpēti, drag kultūru un tās devumu LGBT+ tiesību attīstībai.

Festivāls sāksies ar tiešsaistes meistarklasi Lielbritānijas drag king LoUis CYfer vadībā 21. novembrī, kas ar iepriekšēju pieteikšanos būs pieejama ikvienam interesentam. Festivāls turpināsies ar diskusijām par maskulinitāti, Covid-19 ietekmi uz kvīru kultūrvidi Eiropā, sabiedriskā aktīvisma projektu rakstīšanu, kā arī lekciju par drag king vēsturi. Nedēļas vidū ikvienam gribētājam būs iespēja dalīties ar savu stāstu atvērtā mikrofona vakarā, kas tiks rīkots kopā ar nevalstisko organizāciju "Active Rainbow", bet festivāla nedēļas noslēgums un galvenais notikums būs šovs ‘’Baltijas Drag King 2020" ar krāšņām performancēm, sacensību garu un kroni, kas tiks pasniegts šī gada konkursa uzvarētājam.

Par Latvijas Drag King kolektīvu:

Latvijas Drag King Kolektīva mērķis ir veidot iekļaujošāku Latvijas sabiedrību, palielinot LGBT+ kopienas redzamību un izpratni par to. Kolektīva darbība tiecas uz tradicionālās maskulinitātes pārvērtēšanu caur drag performanču radīšanu, sabiedrības izglītošanu un aicināšanu uz sarunu. Kolektīvs vēlās virzīties pretīm aizspriedumiem un diskriminējošiem Latvijas likumiem, redzot sevi kā platformu Latvijas un Baltijas aktīvistu un mākslinieku darbībai, lai stiprinātu LGBT+ tiesības un feminismu. Drag performancē izpildītājs ar kostīmu, kosmētikas un pārspīlētu žestu palīdzību pārtop pretējā dzimuma tēlā un uzstājas kabarē tipa priekšnesumos (dragkingi ir, visbiežāk, sieviešu atveidoti vīriešu tēli, bet dragkvīnas – vīriešu atveidoti sieviešu tēli).

Vairāk informācijas par festivāla programmu un pieteikšanos pasākumiem iespējams iegūt Latvijas Drag King kolektīva feibsuka lapā vai rakstot uz [email protected].

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!