Aktualitātes
23.04.2020

Tiešsaistē norisinās vērienīgs digitālais klimata streiks

Komentē
0

24. aprīlī tiešsaistē visā pasaulē notiek vērienīgs digitālais streiks, lai pievērstu uzmanību klimata pārmaiņu draudiem.

Digitālais streiks ar saukli "neatgriežamies pie vecajiem ieradumiem" vienlaikus norisinās vairāk nekā 50 valstīs, mudinot arī ārkārtas situācijā neaizmirst par klimata krīzi.

"Ņemot vērā COP 26 (ANO Vispārējās konferences par klimata pārmaiņām) pārcelšanu uz 2021. gadu, rīcība saistībā ar klimata pārmaiņām ir ļoti nepieciešama," raksta streika rīkotāji, jauniešu kustība "Fridays for Future". "Mūsu šībrīža mērķis Eiropas Savienībā ir līdz 2030. gadam panākt siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu vismaz 65% apmērā, salīdzinot ar 1990. gadu. ES ir jārāda piemērs tām pasaules valstīm, kas nav tās sastāvā, un arī Latvijai jāizvirza ambiciozāki plāni. Ar digitālo streiku aicinām politiķus pieņemt lēmumus, lai līdz 2030. gadam samazinātu emisiju daudzumu nepieciešamajā apjomā." 

Streikam iespējams pievienoties, sociālo tīklu platformās daloties ar savu saukli klimata gājienam vai izmantojot kādu no streika rīkotāju sagatavotajiem (skatīt zemāk), pievienojot tēmturi #climatestrikeonline un atzīmējot jauniešu kustību "Fridays for Future Latvia".

"Fridays For Future" ir starptautiska kustība, kuras aizsākumi meklējami 2018. gada augustā, kad zviedru skolniece Grēta Tunberga (Greta Thunberg) trīs nedēļas pēc kārtas katru skolas dienu sēdēja pretī Zviedrijas parlamentam, protestējot pret valdības rīcības trūkumu saistībā ar klimata pārmaiņu krīzi. Par klimata pārmaiņām runā ne tikai zinātnieki un organizācijas, bet arī jaunieši un skolēni, izejot ielās un protestējot.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!