Aktualitātes
20.07.2021

Tiešsaistē no Tallinas skatāma starptautiska izstāde par moderno mīlestību

Komentē
0

No 19. jūlija Tallinas Mākslinieku nama virtuālajā izstāžu platformā skatāma Katerinas Gregosas kūrētā izstāde "Modernā mīlestība (jeb mīlestība vēsās tuvības laikmetā)".

Izstādē 16 mākslinieki pēta interneta, sociālo mediju, neoliberālisma, globalizācijas un pandēmijas ietekmi uz mīlestību un intīmajām attiecībām.

"Digitālās tehnoloģijas un patērnieciskums ir būtiski mainījis mīlestību un sociālās attiecības. Virtualitāte izgaisinājusi robežu starp privāto un publisko, ietekmējot to, kā  komunicējam viens ar otru, it īpaši sev vistuvākajiem. No vienas puses internets un sociālie mediji ir devuši iespēju izpaust neheteronormatīvas identitātes, iekāres formas un dzīvesveidus. No otras – kultivējis tādas patoloģijas kā narcisismu, apsēstību ar paštēlu, atkarību no digitālā un emociju monetizāciju. Realitātes un fantāzijas sajaukšanās rada sarežģītu psiholoģisko un attiecību mudžekli, ko pēta izstāde," vēsta apraksts.

Katerina Gregosa par izstādi izsakās: "Laikmetā, kur arvien biežāk sastopami tādi urbānā un digitālā dzīvesveida simptomi kā atsvešinātība, individuālisms un vientulība, šī izstāde vaicā – kā mēs varam atgūt un pārdefinēt pilnvērtīgas attiecības un mīlestību? Parādības, ko nevar aizvietot neviens objekts vai pieredze? Kā izglābt tās no kapitālisma un tehnosfēras ietekmes?"

Katerina Gregosa ir starptautiski atzīta kuratore, kas ir veidojusi vairākas izstādes un biennāles, ieskaitot 2018. gada Rīgas Starptautisko laikmetīgās mākslas biennāli. Šogad iecelta par radošo direktori Nacionālajā laikmetīgās mākslas muzejā Atēnās.

Izstādi var apskatīt, dodoties uz Tallinas Mākslinieku nama virtuālo izstāžu vietni. Izstāde klātienē būs atvērta līdz 5. septembrim.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!