Aktualitātes
21.02.2019

Tiešsaistē iespējams noskatīties godalgoto Vitālija Manska filmu "Putina liecinieki"

Komentē
0

Sabiedrisko mediju portāls "Replay.lv" piedāvā iespēju līdz 26. februāra vakaram noskatīties godalgoto režisora Vitālija Manska dokumentālo filmu "Putina liecinieki".

Filmu iespējams noskatīties gan oriģinālvalodā, proti, krieviski, gan ar tulkojumu latviski. To var izdarīt šeit.

Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā izrādītā režisora Vitālija Manska dokumentālā filma "Putina liecinieki" ir guvusi plašu starptautisku ievērību un arī kritiku. Filma sniedz ieskatu Kremļa aizkulisēs 2000. gadā, kad Vladimirs Putins pirmo reizi tika ievēlēts par Krievijas prezidentu.

Raugoties uz teju 20 gadus seno nofilmēto materiālu, tā laika notikumi ir ieguvuši citu nozīmi. Filmu veido Manska ģimenes video arhīvu materiāli un personiskas sarunas, līdz šim neredzēti kadri no Putina ikdienas dzīves, intervijas ar Borisu Jeļcinu, Mihailu Gorbačovu un citiem Krievijas varas valdošajiem pārstāvjiem.

Pēc panākumiem Karlovi Varu starptautiskajā kinofestivālā, kur "Putina liecinieki" ieguva galveno balvu dokumentālo filmu konkursā, filmu savās programmās iekļāva vairāk nekā 20 kinofestivālu, tai skaitā tādi prestiži kinoindustrijas pasākumi kā starptautiskie festivāli Toronto (Kanāda), Cīrihē (Šveice), Bergenā (Norvēģija), IDFA (Amsterdama Nīderlandē), Stokholmā (Zviedrija), kur "Putina liecinieki" arī ieguva labākās dokumentālās filmas balvu, un citi.

Filma "Putina liecinieki" ir triju valstu kopražojums, ko veido studijas "Vertov" (Latvija), "GoldenEggProduction" (Šveice) un "HypermarketFilms" (Čehija). Filmas radošajā komandā Latvijas pusi pārstāv skaņu režisors Anrijs Krenbergs, komponists Kārlis Auzāns, montāžas režisore Gunta Ikere, arī režisors Vitālijs Manskis un producente Natālija Manska, kuri kopš 2014. gada beigām dzīvo un strādā Latvijā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!