Aktualitātes
12.05.2022

Tiešraide: Satori diskusija "Kā runāt ar Ukrainas kara bēgļiem?"

Komentē
0

12. maijā plkst. 18.30 Latvijas Nacionālajā bibliotēkas (LNB) korē notiks Jesajas Berlina biedrības un interneta žurnāla Satori, kuru izdod biedrība Ascendum, kopīgi rīkotā diskusija "Kā runāt ar Ukrainas kara bēgļiem?". Piedāvājam diskusijai sekot tiešraidē.

Krievijas iebrukums Ukrainā lielu daļu cilvēku iemetis nepazīstamos ūdeņos, kuros ik mirkli jādomā par tādiem jautājumiem kā "kā man reaģēt?", "kā es varu palīdzēt?", "vai es daru pietiekami?", "uz kādu nākotni varam cerēt?" u. tml. Tomēr šie jautājumi nodarbina vairākmūs, kas karu vēro no distances. Ukrainas iedzīvotāju jautājumi kopš 24. februāra ir pavisam citi, un arī viņu pieredze ir tāda, kādu mēs visdrīzāk nespējam pat iztēloties.

Jau no pašām pirmajām kara dienām Latvijā ieplūst ukraiņu bēgļi, un līdztekus empātijai un rūpēm, ko viņiem izrādām, mūs nodarbina arī saprotama vēlme zināt, ar ko cilvēkiem nācies saskarties Mariupolē, Harkivā, Zaporižjā un citur. Tomēr savos centienos saprast var gadīties aizmirst, ka šī kara pieredze gandrīz vienmēr ir traumatiska un ne visi pieredzējušie ir gatavi par to runāt. Šajā sarunā mēģināsim saprast, vai un kādā veidā iespējama (un vai tā šobrīd ir nepieciešama) jēgpilna saruna ar karu pieredzējušajiem ukraiņiem, kas vienlaikus vēl vairāk nepastiprinātu gūtās traumas.

Diskusiju vadīs žurnāliste Ilze Dobele, un tajā piedalīsies biedrības "Tavi draugi" pārstāve Monta Vecozola, biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārstāvis Dainis Deigelis, krīžu un konsultāciju centra "Skalbes" psihoterapeite Inese Ruka Jansone, Rīgas Sociālā dienesta Sociālā darba nodaļas vadītāja Marina Fiļipova un Ukrainas kara bēgles Taņa Ibraimova un Laura Vilcāne. Diskusiju ievadīs Māra Salēja lasījums, kurā skanēs ukraiņu dzeja. Saruna notiks dažādās valodās.

Pateicamies Konrada Adenauera fondam par tiešraides nodrošināšanu!

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!