Aktualitātes
20.09.2022

Ieraksts: politiķu diskusija par kultūras finansējumu

Komentē
0

Tuvojoties 14. Saeimas vēlēšanām, "Satori" rīko četru diskusiju ciklu "Balso par kultūru!" ar vadošo partiju deputātu amata kandidātiem, lai saprastu, kā partijas redz kultūras nozares attīstību un par ko atdot balsi pie urnām oktobrī. 20. septembrī ciklu turpinās diskusija par kultūras finansējumu, ko aicinām skatīties tiešraidē no plkst. 18.00.

Kultūras finansējumu līdz šim raksturojuši divi atslēgvārdi – #nekonsekvence un #parmaz. Finansējuma modelis ir vairākkārt mainījies, turklāt arī esošais modelis atsevišķās kultūras nozarēs reizēm tiek apiets, īpaši kino jomā (piemēram tiešā veidā ar Saeimas lēmumu atbalstot filmu “Dvēseļu putenis”).

Diskusijā runāsim par caurspīdīga, uz attīstību vērsta kultūras finansējuma iespējamajiem modeļiem Latvijā.

Diskusiju vadīs žurnāliste Rita Ruduša, piedalās Daiga Mieriņa (ZZS), Nauris Puntulis (NA), Igors Pimenovs (S), Andris Šuvajevs (P), Ints Dālderis (JV), kā arī Marija Golubeva (A/P!).

Diskusija būs skatāma gan klātienē Pils ielā 23 (festivālā "Survival Kit"), gan interneta tiešraidē feisbukā un Satori.lv. Diskusijas sākums plkst. 18.00.

Līdz tam iesakām izlasīt Valta Ernštreita rakstu par kultūras finansējumu "Nevar kā visi normāli cilvēki".

Šī ir trešā saruna ciklā "Balso par kultūru!". Diskusiju par kultūras izglītību iespējams noklausīties šeit, savukārt sarunu par kultūras infrastruktūru – šeit. Visus jaunumus par projektu var atrast šeit.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība "Ascendum" un interneta žurnāls "Satori".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!