Aktualitātes
17.11.2020

Tiešraidē no Nacionālā teātra notiks lasījumi baltkrievu atbalstam

Komentē
0

17. novembrī plkst. 19.00 tiešraidē no Latvijas Nacionālā teātra notiks Baltkrievijas žurnālistu veidotās "Baltā taisnīguma grāmatas" lasījumi. Tiešraidi būs iespējams vērot portālā DELFI, kā arī Latvijas Nacionālā teātra, Ģertrūdes ielas teātra, Dānijas Kultūras centra un Baltijas Mediju izcilības centra "Facebook" lapās.

Grāmatu "Meklējot taisnīgumu. Vardarbības vēsture Baltkrievijā" jeb "Baltā taisnīguma grāmatu" sastādījusi un publicējusi virkne baltkrievu nevalstisko cilvēktiesību un žurnālistu organizāciju. Grāmatā apkopoti žurnālistu pierakstīti 145 stāsti, kur ikdienas cilvēki runā par piedzīvoto vardarbību protestu laikā Baltkrievijā, kad viņi guva smagas fiziskas un psiholoģiskas traumas. Represijas Baltkrievijā turpinās arī šobrīd, un pēc cilvēktiesību organizāciju rīcībā esošajām aplēsēm var runāt par 17 000 cilvēku arestu un vismaz sešiem bojāgājušajiem.

Pasākuma režiju un scenāriju veidojusi Ināra Slucka: "Līdzīgi mums, arī baltkrievu tauta savas brīvības cīņu uzsāka ar miermīlīgiem protestiem, bet tas, kas sekoja pēc tam, ir prātam neaptverami... Grūti noticēt, ka tas joprojām notiek šodien, blakus mums, kaimiņvalstī. Valstī, ar ko mūs vieno ne tikai baltā un sarkanā krāsa valsts karogā, ne tikai kopīgas vēstures lappuses, bet "baltu" jēdziens. Un ja vēl pieļauj domu, ka kāds no viņiem, kas dodas aizstāvēt demokrātiskas valsts ideju, varētu būt mans bērns, māsa, brālis, draugs vai kāds no vecākiem... Es nezinu, vai mēs ar šo solidaritātes akciju kaut ko varam mainīt reālajā politisko notikumu gaitā, bet atbalstīt baltkrievu tautu brīvības cīņā un svinēt savu brīvību mēs varam."

Baltkrievu žurnālistu pierakstītās protestu dalībnieku liecības lasīs Latvijas Nacionālā teātra aktieri Uldis Anže, Raimonds Celms, Maija Doveika, Egils Melbārdis, Valters Sīlis un Kaspars Zvīgulis. Lasījumus papildinās žurnālistes Sigitas Roķes intervija ar notikumu aculiecinieku žurnālistu Ruslanu Kuļeviču no Grodņas (Baltkrievija).

Lasījumus atbalsta Dānijas Kultūras centrs, Baltijas Mediju izcilības centrs. Lasījumi notiek sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri un Ģertrūdes ielas teātri.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!