Aktualitātes
07.10.2021

Ieraksts: grāmatas "Slēptā dzīve. Homoseksuāļa dienasgrāmata 1927-1949" atvēršana

Komentē
0

7. oktobrī plkst. 18:45 tiešraidē no restorāna "Osiris" svinējām grāmatas "Slēptā dzīve. Homoseksuāļa dienasgrāmata 1927-1949" atvēršanas svētkus. Piedāvājam noskatīties svinību ierakstu.

18.45 Grāmatas izdevēju "Ascendum" un "Mozaīka" ievadvārdi.
18.55 Aktiera Ģirta Krūmiņa lasījums.
19.15 Saruna par dienasgrāmatu un tās autoru Kasparu Aleksandru Irbi. Vada žurnāliste Rita Ruduša, piedalās dienasgrāmatas pētniece Ineta Lipša un dramaturgs Matīss Gricmanis.

Jūrmalnieks Kaspars Aleksandrs Irbe dienasgrāmatu sāka rakstīt 1927. gadā un darīja to līdz pat savai nāvei 1996. gadā. Būdams homoseksuāls, Irbe turēja dienasgrāmatu slepenībā, un plašāka sabiedrība par to uzzināja tikai pēc viņa nāves. Irbes unikālās atmiņas ļauj ceļot laikā, ieskatīties LGBT+ kopienas dzīvē padomju periodā, kā arī personīgos un vēsturiskos notikumos Ulmaņa laikā, okupācijas gados un atjaunotajā Latvijas valstī. Zinātniskos komentārus dienasgrāmatai rakstījusi vēsturniece Ineta Lipša, bet dizainu veidojis Aleksejs Muraško.

Izdevums nopērkams grāmatnīcās "Jānis Roze", "Mr. Page", "Bolderāja", "Globuss" u.c. 

Tiešraide būs skatāma "Facebook" un "Satori.lv".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!