Aktualitātes
26.08.2021

Tiešraide: diskusija "Laikmetīgā un lokālā: kultūras potenciāls Rīgā"

Komentē
0

Ceturtdien, 26. augustā, plkst. 16.00 Ganību dambī norisināsies Latvijas Laikmetīgās mākslas centra rīkota diskusija par laikmetīgo kultūru Rīgā. Piedāvājam to vērot tiešraidē Satori.

Līdzās bagātīgajam kultūrvēsturiskajam mantojumam Rīgas kultūras ekosistēmā nozīmīgu lomu spēlē laikmetīgās kultūras segments, kas aktīvi stimulē apkaimju iedzīvotāju radošās izpausmes, veicina iekļaujošas vides veidošanu visdažādākajām sabiedrības grupām, kā arī sniedz atraktīvu piedāvājumu Rīgas viesiem un vairo Rīgas starptautisko atpazīstamību.

Laikmetīgās kultūras piedāvājumu Rīgā lielā mērā nodrošina nevalstiskais sektors un entuziasti, kuru darbības iespējas un eksistence ir atkarīga no piesaistītā projektu finansējuma un ir visai nedroša. Kā viens no laikmetīgās kultūras flagmaņiem varētu kļūt Laikmetīgās mākslas muzejs, kura attīstības virzība joprojām ir neskaidra.

Kā laikmetīgā kultūra varētu iekļauties Rīgas attīstības kopainā? Kādas varētu būt sadarbības formas ar kultūras NVO un apkaimju aktīvistiem?

Sarunā aicināti piedalīties: Iveta Ratinīka – Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja, Agnese Logina - Izglītības, kultūras un sporta komitejas Kultūras komisijas vadītāja, Guntars Ruskuls – Rīgas domes stratēģiskās vadības pārvaldes vadītājs, Mārcis Rubenis – "Free Riga" dibinātājs, Maija Pavlova- Ģertrūdes ielas teātra producente, Solvita Krese – Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore.

Sarunu vadīs žurnāliste Rita Ruduša.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!