Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
28.09.2020

Tiesībsargs: plānotās nodokļu izmaiņas ir sasteigtas

Komentē
1

Reaģējot uz radošās personas pārstāvošo organizāciju atklāto vēstuli, tiesībsarga birojs atzinis, ka plānotās nodokļu izmaiņas, kas paredz ikvienam nodarbinātajam neatkarīgi no ieņēmumu apjoma piemērot valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas vismaz 170 eiro apmērā, "virzītas sasteigti un ar nepietiekamu nevalstiskā sektora iesaisti".

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācija un Latvijas Radošo savienību padome atbildīgajām institūcijām, tostarp tiesībsarga birojam, izsūtīja atklātu vēstuli, brīdinot, ka plānotās nodokļu izmaiņas varētu veicināt kultūras nozarē pašnodarbināto nabadzību un bezdarbu.

"Aplikt personas ar nelieliem ienākumiem vai vispār bez ienākumiem ar 170 eiro nodokli, uzliekot tām par pienākumu pašām sagādāt šo naudu, atraujot no savas un savu ģimeņu jau tā pieticīgās iztikas, nepadarīs šo personu dzīvi labāku," teikts vēstulē. "Šāda politika neatbilst demokrātiskas valsts principiem, bet ir atkrišana feodālismā un dzimtbūšanā, kad ikvienam ir pienākums samaksāt nodevas, neatkarīgi no apstākļiem."

Savu viedokli par situāciju atbildes vēstulē sniedzis tiesībsarga Jura Jansona birojs, norādot, ka izmaiņas virzītas sasteigti un ar nepietiekama nevalstiskā sektora iesaisti. Vienlaikus tiesībsargs norādījis, ka "valdības un Saeimas atbildīgās komisijas nostāja pēc nodokļu izmaiņu izziņošanas liecina, ka sākotnējās iecerēs korekcijas būs" un paudis pateicību par radošās nozares proaktīvu iesaisti jautājuma risināšanā.

Pašlaik gan koalīcijā, gan valdībā turpinās diskusijas par Finanšu ministrijas piedāvātajām nodokļu izmaiņām nākamajam gadam.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!