Big Dormouse
pirms 2 gadiem
"uzskats, ka aizsargmaskas neaizsargā no Covid-19, ir viltus ziņa" Brašs apgalvojums. Nez kur gan autors atradis uzticamu un pārliecinošu pamatojumu šim apgalvojumam. Tikai vienkārši un loģiski domājot var saprast, ka masku lietderība ir niecīga. Bet par godu lielai jezgai neizmantot arī niecīgu iespēju savā labā būtu nesaprātīgi. "Skaidrojums tam, kāpēc ir ļoti mazticams, ka dažādi mūsu dzīves aspekti ir slepenu spēku kontrolēti, nevis nejauši, nav pāris vārdos izstāstāms." Vēl viens dīvains apgalvojums. Jocīgi gudrīši, kuri šauri skatās vienā virzienā un nekādā gadījumā nedrīkst tālāk par savu kastīti palūkoties. Atkal elementāri - noteikti pastāv tādas lietas, kuras ne autors, ne jebkurš cits cilvēks ar pašreizējo attīstības līmeni nekādā veidā nespēj ne redzēt, ne iedomāties, ne izprast. Tas taču ir tik vienkārši saprotams.

random test
pirms 2 gadiem
> Aicinājums ir interesants kaut vai tāpēc, ka vismaz līdz šim versija par Covid-19 aizsākšanos Ķīnas laboratorijā tika klasificēta kā sazvērestības teorija

Te lasītājs saprot, ka raksta autors lasa tikai un vienīgi meinstrīma medijus. Un ar to nedomāju, ka ir jālasa kādi politiski labēji u.tml. mediji, kas tiešām cep augšā vienu sazvērestību pēc otras, bet kaut vai zinātnieku personīgie blogi (ne obligāti tieši epidemiologus, jo arī daudzi fiziķi, biologi, matemātiķi u.c. par šo tēmu regulāri raksta), kuros jau kopš paša sākuma izcelsme no laboratorijas tika uztverta kā reāla iespēja, kas ir jāizpēta, un kuros žurnālisti jau kopš paša sākuma tika kritizēti par to, ka visu pasludina par 'sazvērestību' un nevelta pilnīgi necik enerģijas kovida izcelsmes pētniecībai, citu būtisku lietu starpā - kas ir žurnālista darbs! Tas ir tāds pats antiintelektuālisms, ar kādu nodarbojas arī raksta autors, rakstot šādas asprātības:

> tā būtu sazvērestības teorija, pat ja galu galā izrādītos patiesa.

...

> kāpēc ticība sazvērestības teorijām korelējas ar izglītības līmeni (jo labāku izglītību cilvēks guvis, jo mazāk viņš tic sazvērestības teorijām), bet ticība viltus ziņām un aplamībām par Covid-19 ne?

Viens potenciāls izskaidrojums: augstākā izglītība Rietumos ir ārkārtīgi politizēta. Jo ilgāku laiku cilvēks pavada izglītības iestādēs, jo 'kreisāks' viņš kļūst, jo nekritiskāk viņš piekrīt visām ar kreiso politisko spārnu asociētajām idejām (kas mūsdienās ir dominējošas, vismaz valstīs, kurās šos pētījumus veic), tostarp visām mediju idejām par kovidu. Viņam nav pamata cept augšā sazvērestības teorijas, jo valdībai vienmēr ir lieliem vilcieniem taisnība, valdība jau ir pateikusi visu patiesību par lietu dabu.

Jūs varētu interesēt arī pētījumi, ka 'midwits', t.i., nosacīti gudri cilvēki ar IQ ap 120 (universitātēs vidējais ir ap 115) ir daudz vieglāk indoktrinējami ar meinstrīma idejām nekā lieli muļķi un patiesi inteliģenti cilvēki. Tas arī nozīmē, ka midwits būs tendēti cept augšā daudz mazāk sazvērestības teoriju, nekritiski ticēt ideoloģijai de jour, u.tml. Varbūt tāpēc laboratorijas hipotēzi nopietni uztver lielākoties pamuļķi, radikāli labējie (kam arī ir tendence korelēt ar zemu izglītības līmeni), un virkne pašu zinātnieku.

random test
pirms 2 gadiem
Laikam ne īpaši skaidri uzrakstīju. Respektīvi, midwits ir tendēti neizgudrot sazvērestības teorijas, jo nekritiski tic meinstrīma mediju un valdošo politiķu apgalvojumiem (un neuzskata, ka 'tur apakšā noteikti slēpjas kaut kas cits'), un tieši šī paša iemesla dēļ nekritiski tic arī viltus ziņām un aplamībām par Covid, kas nāk no šiem pašiem avotiem.

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Ha - es esmu sapratusi,ka manis radītās sazvērestības teorijas ir miljons reižu naivākas,lai neteiktu stulbākas par patiesību, vai - patiesībā to,ko mēs esam spiesti,vai no brīva prāta pieņemam par patiesību.

Ja valsts prezidents Levits,kuram ir jābūt taisnīguma,tiesiskuma, godīguma si.nolam var nomelnot valsti,kura viņam uzticējās.... tad kur ir patiesība? Zārkā? Ellē?

Man bija sapnis,ka esmu operdziedātāja un ka konkurentes ,īsi pirms izrādes mani nolaupa, pieķēdē pie sijas un iemet upē - varbūt tas bija sapnis,kas skaidro,kur ir patiesība ?

Raitis Iljenkovs
pirms 2 gadiem
Guži vienkārši ir pārāk daudz savādu sakritību, kas liek domāt par Covid-19 laboratorisko izcelsmi. Šīs "konspirācijas teorijas" izcelsme nav saistīta ar premisu, ka "visu konotrolē kāda elite". Netālu no Uhaņas tirgus atrodas Uhaņas Viroloģijas institūts, kas pēta SARS vīrusus, izmantojot "gain of function" izpētes metodi un šādu institūciju drošības protokoli, salīdzinot ar Rietumiem, ir visai pavirši. Turklāt WHO ir finansiāls un līdz ar to politiskas atkarības attiecībās ar Ķīnu un ĶKP nav problēmu falsificēt, noklusēt un piespēlēt vajadzīgos datus, tāpēc ir pamats apšaubīt WHO nesenās ekspedīcijas secinājumus, ka COVID ir dabiskas izcelsmes vīruss. Nav runa par to, ka Ķīnieši apzināti izraisīja pandēmiju, bet par sistēmisku nolaidību augstākā līmeņa viroloģiskās izpētes institūcijās, kas ir rezultējusies ar vispasaules pandēmiju.

Tom Neuland
pirms 2 gadiem
''Proti, ticība sazvērestības teorijām lielā mērā ir politiska pārliecība – tā saistīta ar aizdomām, ka dzīvi slepeni kontrolē kāda elite – politiskā, biznesa, intelektuālā, Eiropas birokrātija u.tml.'' Kāpēc slepeni? Un, kas šinī apgalvojumā ir kontroversiāls? Es domāju, ka to, pilnīgi instinktīvi, zin un saprot ikviens, kā vecs, tā jauns, kā labējs, tā kreisais. Jautājums, kā šis, pilnīgi katram saprotamais (es vismaz ceru) , dzīves fakts tiek interpretēts. Par konspirāciju teoriju piekritēju varētu saukt kādu, kurš to noliedz, tur, lūk, ir vajadzīgs patiešām augsts fantāzijas lidojums lol Savadāk sanāk, ka, piemēram, starp Čomski un Aleksi Džonsu var droši likt vienlīdzības zīmi.

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Kāpēc slepeni ? Elite kontrolē mūs atklāti, rupji, ciniski - melo , manipulē ,sola un nepilda solījumus

Neviens taču neslēpjas ..... un ja kādu ,kas slēpjas ,tad knab un vp kā glābējeņģeļi izglānj

Jūs Tom esiet politiski naivs

Puaro.lv raksta,kā knab izglābis satoristi Voiku - lielā taisnības cīnītāja,jau laikam 2. Vai 3.reizi pieķerta grēkojot...
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!