Linards Goldšteins
pirms 6 gadiem
"...savukārt instinktīvais naids pret partijām, kāds pie mums ir jo plaši izplatīts un tiek publiski uzkurināts arī šķietami "progresīvajos" medijos, itin bieži robežojas ar naidu pret demokrātiju kā tādu."

Manuprāt, ļoti precīza piezīme. Problēma jau nav demokrātijā, partijās un citās abstraktās, idealizētās konstrukcijās, bet cilvēkos, kas to realizē un tajā piedalās. Ja tie, kas pārvalda valsti, nemāki nolikt malā savas personīgās intereses, alkas pēc tituliem un partejisko piederību, attiecībā pret valstiska lēmuma (lai kas tas arī būtu) pieņemšanu, tad pat maksājot miljonu par vienu balsi nekas būtiski nemainīsies.

Manuprāt, lielā daļā gadījumu virspusēja pieeja, izvairīšanās no atbildības, bailes no nepopulāru lēmumu pieņemšanas sekām un "sevis dievināšana" ir tas, kas padara visu šo pasākumu par teju nekādu.

Kad kādam rodas ilūzija, ka tas ir tieši viņš, kas operē ar valsts/Eiropas miljoniem un miljardiem, un šis fakts padara viņu par "vienlīdzīgāku" par pārējiem, tad, pieļauju, šo cilvēku ir gandrīz neiespējami nolaist atpakaļ uz zemes... Līdz ar to nevajadzētu brīnīties, ka dzīvojot kaut kādos sapņos par savu īpašo nozīmi uz Zemes virsas, piederību eiropiskai identitātei vai unikāli latvisko-tikumisko strādīgumu, mēs kolektīvi krītam (pirmkārt jau apziņas) bezdibenī.

Prieks par visiem tiem (tai skaitā politiķiem), kas tiešām cenšas risināt lietas pēc būtības, tiem cilvēkiem kuriem "...čuras galvā, nešķīst vēl..." un kuri būtu gatavi vajadzības gadījumā vēlreiz izdauzīt logus (jo klauvējienus pie durvīm, taču neviens neņem nopietni)... nevis tikai raksta tamlīdzīgus komentārus Satori. :)

Bez galējībām un par veselo saprātu!

Edge
pirms 6 gadiem
"... savukārt instinktīvais naids pret partijām, kāds pie mums ir jo plaši izplatīts un tiek publiski uzkurināts arī šķietami "progresīvajos" medijos, itin bieži robežojas ar naidu pret demokrātiju kā tādu."
===============================================================================
Cilvēki, esiet modri!
Vai demokrātija Latviju neiedzīs postā?
Jānis Stradiņš:"Tas ir jautājums par demokrātiju vispār — vai tā Eiropu arī neiedzīs postā. Demokrātija nav pati efektīvākā valsts pārvaldes forma, bet tā tomēr ir pati demokrātiskākā, ja tā varētu sacīt (smejas). Autoritārs režīms ir efektīvāks. Ulmaņa laikā tika pieņemti daudzi tādi lēmumi, kas bija jāpieņem, Ulmanis nodibināja gan zinātniskās pētniecības fondu, gan Latvijas vēstures institūtu, gan Tēvzemes balvu... Viņš zinātni veicināja! Parlamentā to 14 gadus nevarēja izlemt."
http://www.diena.lv/dienas-zurnali/sestdiena/janis-stradins-latviju-pametusi-ap-1000-laba-ranga-zinatnieku-13905231

Edge
pirms 6 gadiem
"Sākumā strādniekiem nebija savas organizācijas.(..) Par tādu vienotu cīņas organizāciju Latvijā kļuva strādnieku partija - Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP). Šī strādnieku partija veidojās pakāpeniski, apvienojoties sociāldemokrātu pulciņiem Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Liepājā u.c. LSDSP tika nodibināts 1904.gadā. ( Kurlovičs G., Tomašūns A. Latvijas vēsture pamatskolai.- Z., 2000, 159.- 160.lpp.)
=================================================================================
Var būt visai Latvijas profesoru cunftei būtu laiks painteresēties par Latvijas iedzīvotāju "skaidrības"
iemesliem 1904.g., 1934.g. 15.maijā, 1944.g.17.martā......2011.g. 28.maijā? Galu galā Latvijas iedzīvotāju vairākuma reakciju jau var skaidri prognozēt arī tai dienā, kad, iespējams (tpu, tpu,tpu), Jēkabielas Augstajā namā atskanēs klasiskais:" Караул устал / Apsardze noguri " http://cyclowiki.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%83%D0%BB_%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB

Edge
pirms 6 gadiem
"Pretenzija uz nacionāla līmeņa politiku ir saistāma ar zināmu intelektuālu un organizatorisku kapacitāti. Ja jūs nevarat pat savākt un organizēt 500 biedrus, tad kā jūs pārvaldīsiet valsti?"
=================================================================================
Elementāri, profesor! Ja jau ceturdaļgadsimtu varēja ar draugu, demokrātijas aizstāvju palīdzību īstenot pārvaldību (priHvatizāciju, denacionalizāciju un konsolidāciju ), tad varēs vēl vismaz ceturdaļgadsimtu:
"Lai stiprinātu Baltijas valstu drošību, pirmdien Rīgas ostā izkrauti ASV tanki un bruņumašīnas."
http://apollo.tvnet.lv/zinas/fotoreportaza-riga-nogada-latvijas-drosibai-paredzetos-asv-tankus-un-brunumasinas/684913
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!