Eduards Veidenbaums.
 
Aktualitātes
18.01.2021

Tapuši podkāsti par "jaunieti un influenceri" Eduardu Veidenbaumu

Komentē
0

Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs "Kalāči" īstenojis projektu "Influenceris, jaunietis – Ed. Veidenbaums", kura ietvaros tapuši trīs podkāsti, kuru dalībnieki runāja par Ed. Veidenbauma ietekmi, vērtībām, personību, vietu šodienā, kā arī sagatavoti mācību materiāli skolām.

Papildus katrai sarunai muzejs ir sagatavojis materiālu ar ieteikumiem, idejām un metodēm, ko izmantot skolās sociālo zinību, audzināšanas, filozofijas, latviešu valodas, literatūras, vēstures stundās un citos mācību priekšmetos, lai parādītu un iedvesmotu tam, cik gan daudz skolēni var mācīties no Eduarda Veidenbauma. Mācību materiāls tiks izplatīts Latvijas skolām un būs pieejams Ed. Veidenbauma memoriālajā muzejā. Sarunās tiekas jaunieši, dažādu paaudžu dzejnieki, filozofi, pusaudžu psihoterapeits, latviešu valodas skolotāja, komponists, muzeja jaunās ekspozīcijas veidotāja.

1. podkāsts. Tikšanās ar dažādo Ed. Veidenbaumu dzīvē, mūzikā, skolā, kino.

Ar filozofu, žurnālistu Helmutu Cauni sarunājas mūziķis, komponists Juris Kulakovs, latviešu valodas skolotāja Inese Lāce, Ogres 1. vidusskola skolniece Estere Balule un Elīna Krastiņa. Dalībnieki ir satikušies ar Ed. Veidenbaumu katrs savā veidā, savā laikā. Sarunas gaitā viņi dalīsies ar stāstiem par to, kā viņi redz un pazīst Ed. Veidenbaumu, meklēs atbildes uz jautājumiem – kā par Ed. Veidenbaumu runāt šodien, vai viņš ir bīstams, kas Veidenbaums ir un varētu būt šodien - 21.gs.?

2. podkāsts. Veidenbaums - vērtība cauri paaudzēm.

Latvijas radio 1 kultūras žurnālists un dzejnieks Toms Treibergs sarunājas ar dzejnieku, atdzejotāju Knutu Skujenieku, LU profesori, filozofi Skaidrīti Lasmani un Jaņa Rozentāla mākslas skolas audzēkni Valteru Vītolu. Podkāstā dzirdēsiet dažādus redzējumus par Ed. Veidenbauma daiļradi, par viņa vietu mūsdienu kultūras kontekstā, par dažādām ietekmēm Ed. Veidenbauma dzejā, vērtībām, Veidenbauma nozīmi Latvijas kultūrā, vēsturiskos aspektus, pieturas punktus Ed. Veidenbauma biogrāfijā.

3. podkāsts. Ed. Veidenbauma psiholoģiskais portrets.

Topošās Ed. Veidenbauma memoriālā muzeja ekspozīcijas kuratore Inga Surgunte sarunājas ar pusaudžu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu, dzejnieci Kristu Annu Belševicu un Cēsu Valsts ģimnāzijas skolēnu Artūru Bieziņu. Podkāstā dalībnieki iepazīsies ar Ed. Veidenbauma psiholoģisko portretu, kādu to var ieraudzīt viņa dzejā, vēstulēs, atmiņās par viņu. Kā mēs no tā varam iedvesmoties, mācīties?

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!