Ekrānšāviņš no īsfilmas tīzera.
 
Aktualitātes
19.05.2020

Tapusi dokumentālā īsfilma par Latvijas LGBT kopienu

Komentē
3

17. maijā, Starptautiskajā dienā pret homofobiju, transfobiju un bifobiju, publicēts jaunās dokumentālās īsfilmas "LGBT tu neesi viens" tīzeris.

Filma pirmizrādi piedzīvos 6. jūnijā un veidota kā sociāls projekts, kura ietvaros sabiedrībā pazīstami cilvēki, viedokļu līderi un nozares speciālisti vērš sabiedrības uzmanību uz mobingu, īpaši LGBT kustības pārstāvju virzienā. Filmā tiek diskutēts par pazemošanas ietekmi, sekām un iespēju mobingu mazināt.

Īsfilmas mērķis ir veicināt sabiedrības informētību un izpratni par dažādu seksuālo orientāciju esamību un attieksmi pret tām, vērst sabiedrības uzmanību uz problēmām, ar kurām saskaras "atšķirīgie" skolas vecuma bērni, sniegt padomus vecākiem, informēt jauniešus par to, kur meklēt palīdzību, sekmēt LGBT tiesisko integrāciju Latvijā un aktualizēt LGBT kustības integrāciju darba vidē. Savos pieredzes stāstos dalās žurnālists Kārlis Streips, sabiedriskais darbinieks Roberts Putnis, multimākslinieks Kašers, influenceris un dragkvīns Rojs Rodžers Linkevičs un daudzi citi. Savukārt profesionālo viedokli saistībā ar pusaudžu personības veidošanos un mobingu filmā pauž RSU psihosomatiskās klīnikas ārsts un psihoterapeits Artūrs Miksons, biedrības "Papardes zieds" valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle, "Mozaīkas" valdes loceklis Kaspars Zālītis un EKLS ģenerālsekretāre un Latvijas Drošāka interneta centra izglītības darba vadītāja Liene Valdmane.

Pēdējā laikā plašāku diskusiju sabiedrībā par atstumšanas, izsmiešanas un mobinga tēmu sociālajos tīklos aizsākuši vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki. "Personiski tas tiešām bija grūts laiks, tāpēc es nepārmetu tiem, kuriem bail no gejiem un lesbietēm, jo es zinu, cik man pašam bija bail no sevis," atzīst politiķis Roberts Putnis. Iedrošinot arī citus būt atvērtiem un pieņemošiem, filmas ietvaros savu viedokli pauž sabiedrībā pazīstami cilvēki – Toms Grēviņš, Linda Samsonova, Aminata Savadogo, Samanta Tīna, Marta Grigale, Ieva Florence, Vita Balčunaite, Madars Apse un daudzi citi, kas pusaudžu gados arī saskārušies ar mobingu un izstumšanu. "Ja tu neesi gejs, lesbiete vai jebkas no LGBT kultūras, tu nezini, kā mēs jūtamies. Tev varbūt ir ideja par to, kā mums ir, bet tu nezini," filmas tīzerī savā pieredzē dalās dragkvīns Rojs Rodžers Linkevičs.

Īsfilmas izpildproducenti "Ai Production", producente: Aiga Baikova, montāžas režisore: Ieva Sarmiņa, operatori: Edgars Punculis un Mārcis Birste.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!