Aktualitātes
01.06.2019

Taps filma pēc Noras Ikstenas romāna "Mātes piens"

Komentē
0

31. maijā izziņoti šīgada otrā Valsts kultūrkapitāla fonda kultūras projektu konkursa rezultāti, un starp atbalstītajiem projektiem ir arī filmu studijas "Deviņi" pilnmetrāžas spēlfilma pēc Noras Ikstenas populārā romāna "Mātes piens".

Filmas režisore būs Ināra Kolmane, savukārt scenārija autors – Arvis Kolmanis. Abi kopā veidojuši ar "Lielo Kristapu" godalgoto filmu "Bille" pēc Vizmas Belševicas tāda paša nosaukuma romāna.

Kā sarunā ar "Satori" pastāstīja Ināra Kolmane, darbs pie filmas notiek ciešā sadarbībā ar Noru Ikstenu, un šobrīd tapusi pirmā scenārija versija: "Šī ideja par filmu ir radusies kopīgi ar Noru, kuras romāns mani ļoti uzrunāja. Tas ir ārkārtīgi kinematogrāfisks – gan mātes un meitas tēli, gan laikmets – padomju ēra un Atmoda, par kuru mums nemaz nav tik daudz filmu."

Romāns "Mātes piens" aptver laika posmu no Otrā pasaules kara beigām un vēsta par triju paaudžu sieviešu likteņiem, bet vēstījuma centrā ir 20. gadsimta 70. un 80. gadi. Darbs ir daļa no izdevniecības "Dienas Grāmata" vēsturisko romānu sērijas "Mēs. Latvija, XX gadsimts" un izdots jau vairākās pasaules valstīs.

Kā uzsver Ināra Kolmane, projekts vēl ir agrīnā sākumposmā un piešķirtais finansējums tiks izmantots tā attīstīšanai. Tiek plānots, ka filma "Mātes piens" uz ekrāniem nonāks 2021. gadā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!