Kadrs no filmas
 
Aktualitātes
02.04.2019

Taps Alises Zariņas filmas "Blakus" turpinājums

Komentē
0

Skatītāju iemīļotās filmas "Blakus" režisore Alise Zariņa sarunā ar "Satori" atklāja, ka šobrīd sadarbībā ar otru filmas scenārija autori Martu Elīnu Martinsoni strādā pie "Blakus" turpinājuma, kura darbība risināsies 20 gadus pēc pirmajā daļā attēlotajiem notikumiem.

Alises Zariņas "road movie" žanra debijas filma "Blakus" pirmizrādi piedzīvoja 2019. gada 1. martā un seko divu jaunu, talantīgu, taču apjukušu mākslinieku Luīzes un Kaspara ceļojumam cauri attiecībām divu gadu garumā.

Kā "Satori" atklāja režisore, arī filmas turpinājums, kam pašlaik dots darba nosaukums "Blakus. Pēc 20 gadiem" tiks ieturēts labākajās "road movie" žanra tradīcijās, taču šoreiz Antas Aizupes un Āra Matesoviča atveidoto pusmūža vecuma varoņu dzīvi iezīmēs nevis Jāņi, bet gan Jaunais gads un filmas darbība risināsies Ņujorkā. Drīzumā tiks sākta pūļa finansēšanas kampaņa, kurā plānots savākt līdzekļus Manhetenas ainavas izbūvei kinopilsētiņā "Cinevilla", savukārt Valsts kultūrkapitāla fonds piešķīris finansējumu filmas sižetam nepieciešamajam grandiozajam Jaungada salūtam.

Kā norāda Zariņa, jaunā filma turpinās tēmu par lielajām dzīves izvēlēm, apliecinot – lai kādas tās būtu, vienmēr iespējams sākt no jauna: "Kaspara sapnis par aktiera karjeru nav īstenojies, tāpēc viņš strādā kā taksists un brīvajā laikā piepelnās, filmējoties reklāmās, savukārt Luīze kļuvusi par starptautiski atzītu bērnu grāmatu ilustratori, kas daudz laika pavada, ceļojot darba darīšanās. Abi joprojām ir blakus, taču, kā tas dzīvē un ilgstošās attiecībās mēdz notikt, neizbēgami atsvešinās. Filma sekos Kaspara un Luīzes ceļojumam cauri pilsētai, atpakaļ vienam pie otra, sevis un Latvijas trijās Jaungada naktīs," stāsta režisore.

Kā vienu no iedvesmas avotiem Alise Zariņa min Māra Martinsona filmu "Jaungada taksometrs", kam arī gaidāms turpinājums. "Jaungada nakts sižetam ir milzu potenciāls, kas šajā filmā nav īstenots. Gribu mēģināt to iedzīvināt pati." Tāpat Zariņa atzīst, ka vēlas radīt paliekošu kino: "Katru gadu Jāņos skatāmies filmu "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", savukārt katrā Jaunajā gadā – filmu "Likteņa ironija jeb Vieglu garu!" Tagad skatītājiem būs pieejamas alternatīvas."

"Blakus" turpinājums uz ekrāniem varētu nonākt 2020. gada nogalē.

 

 

 

 

 

 

April, april!

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!